Маніфестація у Лісабоні: Que se lixe a troika

15 вересня 2012, 23:51
Власник сторінки
0
23
Маніфестація у Лісабоні: Que se lixe a troika

Маніфестація у Лісабоні: Que se lixe a troika

Десятки тисяч людей вийшли на вулиці близько сорока португальських міст аби висловити свій протест черговим нещодавно анонсованим заходам уряду, спрямованих на зменшення бюджетного дефіциту. Цього разу уряд вирішив знизити відрахування роботодавців до фонду соціального гарантування на 5,75%, переклавши їх (та збільшивши відсоток до 7%) на плачі працівників - фактично зменшивши заробітню плату.

Сама маніфестація була спрямована проти так званої "Тройки" - МВФ, Євроцентробанку та Єврокомісії. Прем`єр-міністру Педру Пассушу Коельйо закидають здачу національних інтересів та зраду виборців (оскільки він сам гостро критикував антикризову програму попереднього уряду). Сам же прем`єр звинувачує в усьому "папередників".

В плані дефіциту бюджету Португалія перебуває в набагато кращому за Грецію стані, що в свою чергу неабияк дратує населення непорівнянно жорсткими заходами економії.

Слід додати що поштовхом до мітингу стало створення події у соціальній мережі facebook, до якої за кілька днів долучилось близько 60 тис. чоловік.

Сам урядовий проект ще не був проголосований у парламенті.

Написи на плакатах з фотографій: "Я не голосувала ні за Тройку, ні за ринки", "Пассуш Коельйу злочинець що продав Португалію", "Диктатура капіталу", "Альтернатива? Ісландія", "Економічна вигода, незаконна та катастрофічна не може бути синонім реформи освіти", "Врешті-решт, хто кликав МВФ? (перераховуються назви місцевих банків)", "Сучасна політика - лайно", "Не хочемо емігрувати! Так може бути?"
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: митинг,кризис,криза,Португалия,Лиссабон,демонстрация,Еврокомиссия,мітинг,Португалія,Лісабон,Єврокомісія,мфв,євроцентробанк,демонстрація
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.