Всеукраїнський дитячий конкурс Еко-ідеї зі всього світу - 2012

15 жовтня 2012, 06:15
Власник сторінки
Прес-служба
0
11
Всеукраїнський дитячий конкурс Еко-ідеї зі всього світу - 2012

Всеукраїнський дитячий конкурс Еко-ідеї зі всього світу - 2012

Переможницею Всеукраїнського дитячого екологічного конкурсу «ЕКО ІДЕЇ ЗІ ВСЬОГО СВІТУ – 2012», який Благодійна організація «Фонд Братів Кличків» та Компанія Panasonic реалізують вже третій рік поспіль, стала чотирнадцятирічна киянка Ірина Душина. Саме вона представлятиме Україну на міжнародному конкурсі «Eco Relay-2012», що відбудеться у листопаді в м. Кіото, Японія. Дівчина запропонувала цікаві рішення здобуття та використання електроенергії для роботи пристроїв компанії Panasonic. Юна новаторка, приміром, запропонувала створити інноваційні кросівки, які б акумулювали енергію, отриману під час ходьби чи бігу, та використати її для живлення телефону, плеєру чи іншої електроніки. «Дізнавшись про проект, я побачила реальну можливість зробити свій внесок у збереження довкілля. Мене хвилює не лише сьогоднішній день, а й майбутнє», - зазначила Ірина у своєму щоденнику. Друге місце посів щоденник Ярослава Полякова (м. Ізмаїл, Одеська область), третє місце отримала робота Назар`євої Ксенії з м. Суми. Переможці отримають призи – багатофункціональні пристрої виробництва Panasonic KX-MB 1500UCB. Пам‘ятний подарунок отримала також й школа, з якої надійшла найбільша кількість еко-ідей. Учні 5-В класу київської гімназії №136 брали участь у конкурсі всім класом. Гімназія стала переможцем у номінації «Найактивніша школа» й отримала від організаторів конкурсу інтерактивну дошку PANABORD.
Діти у боргу не залишилися та зробили чимало подарунків Голові правління БО «Фонд братів Кличків» Віталію Кличку та Голові Представництва компанії «Panasonic (СНД)» Кодзі Терадзімі. Ошатна лялька-мотанка ручної роботи, їстівна корзина «троянд», власноруч вирощені екзотичні фрукти та футболка із зізнанням в любові та автографами від п‘ятого «В» - ось короткий перелік дитячих призів.
Звертаючись до присутніх, Віталій Кличко наголосив, що важливо не лише мріяти,а й діяти. Лише тоді мрії можуть здійснитися. Він процитував відомого фізика: «Я хочу сказати словами Альберта Ейнштейна: «Phantasie ist wichtiger als Wissen, denn Wissen ist begrenzt» - Уява важливіша, ніж знання, оскільки знання обмежені. Тож продовжуйте фантазувати і мріяти».
Компанія Panasonic прагне стати екологічною компанією №1 у світі. Для нас важливо аби якомога більше дітей взяло участь у конкурсі та запропонувало нові та цікаві ідеї для стабільного і комфортного стилю життя та праці в гармонії з навколишнім середовищем», — відмітив Кодзі Терадзіма.
Віталій Кличко завітав на нагородження разом з дружиною Наталею та старшим сином Єгором, котрі після офіційної частини разом з юними учасниками заходу оглянули експозицію музею популярної науки і техніки «Експериментаніум», де проходило нагородження. Місце для події було обрано не випадково: усі запрошені мали змогу на власні очі побачити, як тісно наше життя пов‘язане з наукою, природою та екологією і переконатися, що знати закони природи і жити з ними в гармонії - не лише важливо, а й цікаво.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: фонд Кличко,Фонд братів Кличків
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.