Українські отамани у Всесвітній серії боксу

16 листопада 2012, 09:47
Власник сторінки
Прес-служба
0
31
Українські отамани у Всесвітній серії боксу

Українські отамани у Всесвітній серії боксу

Сьогодні в МВЦ «АККО Інтернешнл» відбудеться визначна подія в історії українського боксу – новостворена команда «Українські отамани» проведе свою першу зустріч в рамках Третього сезону Всесвітньої серії боксу (WSB). Протистояти українській команді будуть фіналісти минулого сезону - команда з Казахстану «Астана Арланс».

В розважальному комплексі «Авалон» пройшла анонсуюча прес-конференція за участю організаторів та учасників турніру. В заході взяли участь: президент Федерації боксу України Володимир Продивус, координатор проекту Аліна Шатернікова, «зіркові» представники «Українських отаманів»: Василь Ломаченко, Олександр Усик, Олександр Гвоздик.

«Отамани - тому що ми з України, ми перші і ми найкращі! Всі ці якості підкреслює і символіка нашого клубу. Наша мета - популяризувати бокс і вивести його на перші позиції, максимально наблизившись до рейтингів футболу!Ми впевнено йдемо до здійснення цієї мети.! І мені дуже приємно, що всі чемпіони і призери залишились в Україні, боксувати за український клуб!», - зазначив Володимир Продивус, президент Федерації боксу України.

Всесвітня серія боксу (WSB) була започаткована в листопаді 2010 року Міжнародною асоціацією аматорського боксу (AIBA) та Міжнародним олімпійським комітетом. В командних змаганнях серед боксерів приймають участь 12 найсильніших команд світу. Цей турнір включає в себе зустрічі спочатку за коловою системою, а з чвертьфінальної стадії - плей-офф. Двобої проходять у 5 вагових категоріях за формулою 5 раундів по 3 хвилини без шоломів. У сезоні 2012-2013 рр. беруть участь команди України, Росії, США, Азербайджану, Мексики, Аргентини, Індії, Польщі, Італії, Німеччини, Казахстану, Великобританії.

«На відміну від любительського боксу, учасники поэдинків боксують без шолома і з голим торсом. Бій так само вирішується системою нарахування балів - переможець кожного раунду отримує 10 балів, програвший - 9 і, в кінці поєдинків підсумовується загальний рахунок. Стосовно відмінностей: цього сезону руки боксерам тейпують так само, як і в професійному боксі. Це додає жорсткості ударам, а що ще потрібно глядачам? Хліба і видовищ!»,- відмітила на пресс-конфереції координатор проекту Аліна Шатернікова.
У минулих сезонах українські боксери приймали участь в складі команд інших країн. За два роки у Всесвітній серії боксу змагались 17 українців. У 2012 році за ініціативи Федерації боксу України був створений перший український клуб WSB з амбітною назвою "Українскі отамани". До «зіркового» складу команди увійшли кращий боксер світу незалежно від вагової категорії, володар Кубку Вела Баркера, дворазовий Олімпійський чемпіон Василь Ломаченко, кращий боксер світу 2012 року за версією AIBA, Олімпійський чемпіон Олександр Усик, срібний призер Олімпійських ігор в Лондоні Денис Берінчик, бронзовий призер Олімпійських ігор в Лондоні Олександр Гвоздик, Чемпіон Європи Денис Пояцика та інші яскраві представники вітчизняної школи боксу.

«Завдяки старанням Федерації боксу України та особисто Володимира Степановича ми маємо свій клуб у Всесвітній серії боксу. Ми залишаємось тут, і будемо боксувати за Україну. На відміну від інших, в нашій команді немає легіонерів, клуб повністю складається з українців. Ми об`їздили всю Україну в рамках постолімпійського турне і, на
жаль, не зможемо приймати участь в найближчих матчах. Хочу побажати хлопцям
гарних, чесних поєдинків. Нехай переможе найсильніший!», - сказав Олександр Усик.

За результатами жеребкування, яке пройшло 23 вересня в Лозані (Швейцарія), українська команда потрапила до групи «В», суперниками «отаманів» стали: минулорічні чемпіони
«Milano Thunder» (Італія), «Astana Arlans» (Казахстан), «German Eagles» (Німеччина), «British Lionhearts» (Англія) та «USA Knockouts» США.

В рамках прес-заходу відбулась і офіційна процедура зважування боксерів турніру. Результати зважування:

Вагова категорія 50-54 кг.:

Іван Ільницький, «Українські отамани», 53, 7 кг - Мірас Закупов, «Астана Арланс», 53,9 кг

Вагова категорія 57-61 кг.:

В’ячеслав Кісліцин, «Українські отамани», 60,8 кг - Єржан Муссафіров, «Астана Арланс», 60, 8 кг.

Вагова категорія 68 – 73 кг.:

Дмитро Митрофанов, «Українські отамани», 72,25 кг – Сергій Деревянченко, «Астана Арланс», 72,9 кг

Вагова категорія 80 – 85 кг.:

Денис Пояцика, «Українські отамани», 84,55 кг - Ехсан Роузбахані, «Астана Арланс», 84, 25 кг

Вагова категорія +91 кг.:

Ростислав Архипенко, «Українські отамани», 94, 95 кг - Філіп Хрговіч, «Астана Арланс» ,102,35 кг.

Повний склад команди «Українські отамани» Третього сезону Всесвітньої серії боксу:

Вагова категорія 50 – 54 кг.: Іван Ільницький, Олександр Ріскан, Олександр Шепелюк.
Вагова категорія 57 – 61 кг.: Василь Ломаченко, Денис Берінчик, Павло Іщенко, Вячеслав Кісліцин, Володимир Матвійчук, Дмитро Руденко.
Вагова категорія 68 – 73 кг.: Євген Хитров, Дмитро Митрофанов, Артур Буц, Іван Голуб,
Станіслав Подольський, Олександр Стрецький.
Вагова категорія 80 – 85 кг.: Олександр Гвоздик, Денис Пояцика, Сергій Лапін.
Вагова категорія +91 кг.: Олександр Усик, Єгор Плевако, Ростислав Архипенко.

Нагадаємо, 16 листопада 2012 року в МВЦ «АККО Інтернешнл» (Київ, пр-т Перемоги, 40-Б) в рамках Третього сезону Всесвітньої серії боксу (WSB) вітчизняна команда «Українські отамани» зустрінеться з командою «Астана Арланс», Казахстан. Початок змагань о 20:00 за київським часом.

Трансляція боксерського матчу Всесвітньої серії боксу Україна - Казахстан відбудеться в п`ятницю, 16 листопада 2012 року, о 23:00 на телеканалі «2+2»!

Фото Вальдемара Горлушко
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: бокс,Усик,Ломаченко,Продивус,Шатерникова
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.