У Вінниці мітингували проти приватизації Укрзалізниці

17 січня 2013, 17:35
Власник сторінки
0
15
У Вінниці мітингували проти приватизації Укрзалізниці

У Вінниці мітингували проти приватизації Укрзалізниці

У четвер, 17 січня, активістами «Автономного Опору» було проведено акцію проти приватизації «Укрзалізниці». Було вивішено банер з написом: «Залізницю в руки народу», в руках протестувальники тримали транспаранти з гаслами: «Ні приватизації! Так суспільній власності», «Залізницю — залізничникам, а не буржуям».

— Ми не є працівниками залізниці, але ми не байдужі до цієї проблеми, оскільки це погіршить і без того жахливий стан залізничних шляхів, — пояснює один з учасників акції, — ми виступаємо як проти приватизації, так і проти збереження залізниці в державній власності, адже пасажирами та залізничникам не потрібні чиновники, щоб разом приймати рішення і здійснювати контроль над роботою залізничних шляхів.

Нагадуємо, що 22 березня набув чинності Закон "Про особливості створення державного акціонерного товариства залізничного транспорту загального користування", на підставі якого "Укрзалізниця" перетвориться в компанію ринкового типу. Тобто протягом року держадміністрація буде перетворена на акціонерне товариство. А її філії — шість залізниць, виробничі і транспортні підприємства — увійдуть до складу цього АТ, утворюючи єдину юридичну особу. Функції регулювання галузі відійдуть Кабінету Міністрів та Міністерству Інфраструктури.

— Подивіться навколо, вам подобається знаходитися на нашому вокзалі? Не думаю. А, вибачте, в туалет ви вже й зовсім не ризикнете заходити, — говорить робітниця залізниці, — я такий же пасажир, як і ви, але краще знаю, що спричинить приватизація, не хотілося б, щоб це відбулося.

Дехто вважає, що приватизації не відбудеться й опозиція розводить навколо цієї реформи зайвий галас, проте слід зазначити, що не один радянський державний актив був перетворений на акціонерне товариство, а згодом приватизований, тому хвилювання навколо цієї реформи не є безпідставним.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: приватизация,Укрзалізниця,протесты,Винница,акция
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.