У Львові вдруге відбудеться Кубок Лева-2013 з Автомобільного слалому

31 січня 2013, 16:51
Власник сторінки
0
15

У Львові вдруге відбудеться Кубок Лева-2013 з Автомобільного слалому

Атракція для любителів драйву відбудеться у Львові на протязі 2013р. Так на території Львова вдруге пройде відкритий чемпіонат з Автомобільного слалому «Кубок Лева 2013». Даний захід проводить Громадська організація «Автомобільний клуб «Мотор Груп». Детально про плани та надії розповів організатор змагання та керівник Автомобільног клубу Юрій Потюк:

Кореспондент: Юрію, що таке «Кубок Лева 2013» і як мете його проведення?
Юрій Потюк: Кубок Лева 2013 – це багато етапне змагання з класичного автомобільного слалому, яке буде проводитися на теренах Львова в друге. Основна мета даного змагання є залучення молоді до заняття спортом, а саме автомобільним слаломом.

Кореспондент: Так, що таке автомобільний слалом?
Юрій Потюк: Автослалом - це перегони на час по розміченій території. Його придумали для стимулювання підвищення навиків керування автомобілем, як професійних так простих водіїв. Вони є таким собі першим кроком в автомобільний спорт.

Кореспондент: Але відомо, що картинг є першим кроком. Чому Ви важаєта саме слалом, а не картинг першим кроком?
Юрій Потюк: Що таке картинг? Це перші навики керування автомобілем. Причому карти – це відкрито колісні засоби, які не мають ні кузова нічого. Цей спорт буде першим і основним для людей, які збираються виступати в так званих відкрито колісних видах автоспорту таких, як Формула 1 і інших. Автослалом – це перегони на стандартних автомобілях з кузовом. Ну може не зовсім стандартних але все таки з кузовом. Такі автомобілі поводять себе зовсім інакше ніж карти. Саме із слалому багато людей переходять в раллі. Саме слалом є цим першим кроком в їх кар’єрі.

Кореспондент: Все ж таки повернемось до Кубку Лева. Що такого особливого Ви приготували в цьому році???
Юрій Потюк: Кубок Лева 2013 пройде в п’ять етапів. За підсумками якого будуть визначені кращі слаломісти. Учасниками даного дійства будуть не тільки Львівські пілоти, а ми впевнені, що за цей кубок поборються представники інших міст України таких, як Вінниця, Івано-Франківськ, Тернопіль. Що буде виділяти Нас від інших так це якість проведення етапів. Ми вже давно говоримо про те що авто змагання повинні відбуватися, якісно та широким розголосом в ЗМІ. Адже це дасть можливість приходу приватного бізнесу в це й спорт, без якого неможливо розвиватися. Це така собі інвестиція в здоров’я нації.

Кореспондент: Хто підтримує – цей захід?
Юрій Потюк: Ми впевнені, що в друге нас підтримає депутатський корпус Львівської міської ради, а саме постійна депутатська комісія із спорту. Відповідне прохання ми вже скерували чикаємо тільки рішення. Організацій вже домовлено з будівельними компанією. Багато в чому Нам допомагає мій брат Максим Потюк. Також активно працюємо над залученням спонсорів.


Кореспондент: Де можна буде знайти інформацію про заходи?
Юрій Потюк: Сама оперативна інформація буде в нас на сайті АК «Мотор Груп» (ред.. www.motor-group.org.ua). Крім того на сайтах інших автомобільних клубів та в ЗМІ.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: автомобили,Львов,Автослалом,Кубок Лева 2013
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.