Як чиновники та НБУ відібрали у дітей садочок

04 червня 2013, 12:59
Власник сторінки
Фотограф
0
27
Як чиновники та НБУ відібрали у дітей садочок

Як чиновники та НБУ відібрали у дітей садочок


У мешканців житлового масиву Теремки-2 чиновники та НБУ відібрали землю, на якої повинно було початися будівництво дитячого садочку. Обурені мешканці вже не один рік намагаються добитися справедливості та повернути землю для будівництва дитячого садочка. Але всі намагання розбиваються об байдужість влади. Не в змозі більше терпіти мешканці району вийшли на акцію протесту з надією що їх почують і у маленьких киян буде таки свій садочок.

Звернення мешканців Теремків-2 до усіх небайдужих!

Ми, жителі Ліко-Град (Теремки-2 у м. Києві), з повагою звертаємось до Вас у День захисту дітей з проханням якнайширше допомогти розповсюдити у ЗМІ проблему порушення прав дітей на освіту у м. Києві та донести викладені тут вимоги до органів влади.
За вимоги законодавства України про містобудування, Київська влада зобов’язана будувати разом із новими житловими будинками соціальну інфраструктуру, зокрема державні дитячі садки та школи. Багато квартир нашого району було побудовано за державною програмою «Доступне житло».
Так, згідно затвердженому у законному порядку плану забудови нашого кварталу, за адресую по вулиці А. Вільямса, 10 має бути дитячий садочок на 240 місць.
Але Київська міська рада на сесії, яка відома як «дерибан київської землі» за часів мера Черновецького Л.М., вирішила (рішення Київради № 754/2823 від 27.11.2009р.), що нашим дітям не потрібен дитячий садочок, і подарувала землю дитячого садочку Національному Банку України (НБУ), чим порушила права дітей на освіту та грубо порушила законодавство про містобудування.
Таким чином, Київська міська рада поставила інтереси окремих чиновників НБУ вище за права наших дітей на освіту.
Тепер НБУ загородив землю дитячого садочка парканом та збирається будувати 3 багатоповерхових будинки з екологічно небезпечним об’єктом — газовою котельнею.
Ми вже багато разів зверталися з тисячами підписів до Київської міської ради, Київської міської державної адміністрації, Президента України, Генерального Прокурора, Прокуратури міста Києва, Національного Банку України та інших з проханням повернути нам дитячий садочок, але органи влади абсолютно байдужі до цієї проблеми.
В результаті ми отримуємо тільки пусті відписки, які вже вираховуються сотнями. В цих листах влада фактично розписуються у своєї повній неспроможності виправити ситуацію та повернути киянам землю дитячого садочку.
Ми неодноразово наголошували, що вул. Вільямса, 10 будівельними нормами прямо заборонено будувати житлові будинки, бо грубо порушує норми щодо щільності забудови та щільності населення нашого кварталу.
Але, на думку Київради (за відповіддю голови Комісії з питань земельних відносин, містобудування та архітектури А. Шевченко), прийняте нею рішення про передачу землі дитячого садочка не може бути скасоване, тому що для НБУ вже було видано акт на право користування землею. При цьому Київрада безпідставно посилається на рішення Конституційного суду України № 1-9/2009 від 16 квітня 2009 року № 7-рн/2009, яке жодним чином не містить заборони на відміну незаконних рішень. Мусимо нагадати, що рішення Київради є незаконним.
Згідно закону (ст. 21 Закону «Про регулювання містобудівної діяльності» № 3038-VI від 17.02.2011р.) громадським слуханням підлягають розроблені в установленому порядку проекти містобудівної документації на місцевому рівні: генеральні плани населених пунктів, плани зонування територій, детальні плани територій. При зміні містобудівної документації територіальна громада повинна бути належним чином проінформована, та моє право подати свої заперечення.
Наші звернення в різні державні органи.
Ми зверталися до голови КМДА Попова О.П., Але Київська міська державна адміністрація проігнорувала наші листи за підписами 705 жителів з проханнями вирішити проблему дитячого садочку. Проігноровані були також заперечення громадськості проти будівництва НБУ за підписами 245 жителів нашого району, що були офіційно направлені нами згідно визначеного законодавством порядку (за відповіддю директору Департаменту суспільних комунікацій М. Хонди та за відповіддю першого заст.. директора Департаменту освіти і науки, молоді і спорту В. Челомбітько).
Тоді як, зі ЗМІ ми постійно чуємо від голови КМДА Попова О.П., що КМДА за допомогою позовів Прокуратури м. Києва до суду вже відмінила сотні незаконних рішень Київради та повернула місту Києву тисячі гектар землі, які були незаконно роздані Київрадою за часів мера Чернівецького Л.М.
Ми зверталися до Генеральної прокуратури України(Ю. Ярошенко, і Чіркова), але наші заяви були спущені до Прокуратури міста Києва, тоді як питання щодо порушення законодавства Національним банком України за законом має право вирішувати винятково Генеральна прокуратура.
У свою чергу, Прокуратура М. Києва (О. Стригунов, Р. Басараб) постійно спускає наші неодноразові скарги щодо цього питання іншим органам влади без ніякого контролю зі свого боку, і це замість того, щоб подати позов до суду для відміни незаконного рішення Київради.
У своїх зверненнях ми попереджали Національний Банк України, що його наміри будувати житло на Вільямса, 10 порушують будівельні норми щодо щільності забудови (тут не можна більше будувати житло) та не відповідають містобудівному розрахунку потреби нашого району у дитячих дошкільних закладах (мінімум 240 місць).
Головне управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища м. Києва необґрунтовано вирішило зменшити кількість місць у дитячому садочку до 60.
Але чиновники НБУ не відмовляються від своїх намірів. Мало того, НБУ цинічно проігнорував заперечення громадськості проти будівництва НБУ за підписами 245 жителів нашого району, що були офіційно направлені нами згідно визначеного законодавством порядку, при цьому неправдиво посилаючись на те, що заперечення громадськості було направлено після встановленого строку, та тому вони не підлягають розгляду, хоча, насправді, ми строк подачі не пропустили і маємо докази цього (відповідь заст. голови В.П. Прохоренко).
Ми зверталися до Президента України, але отримали відповідь (С. Конюхов), що це питання не відноситься до повноважень Президента. Мусимо нагадати, що Президент є гарантом додержання Конституції України, в якій встановлено права дітей на освіту. Згідно Ст. 53 Конституції держава забезпечує доступність і безоплатність дошкільної, повної загальної середньої, професійно-технічної, вищої освіти в державних і комунальних навчальних закладах.
Крім того, будівництво житлового будинку замість дитячого садка порушує вимоги Указу Президента України «Про заходи щодо забезпечення захисту прав і законних інтересів дітей» № 411 від 05.05.2008 р. щодо забезпечення створення та функціонування дитячих дошкільних установ у кількості, що відповідає потребам відповідних територіальних громад.
Ми зверталися до прем`єр - міністра М. Азарова, але мусимо йому повідомити, що його протокольне доручення щодо будівництва дитячого садочка по вул. Вільямса, 10 його підлеглі залишили без результату (Попов О.П., Близнюк А. М., Табачник Д.В., Моісееєнко Р.О.).
Начальник КО «Інститут генерального плану м. Києва» Броневицький С.П. взагалі відмовився надати копії документів на наші запити щодо надання інформації, тоді як доволі успішно надає таку інформацію на запити для потреб НБУ. Тому ми досі не маємо інформації щодо змін у генеральному плані (детальному плані) забудови нашого району.
Кожен з нас, голосуючи на виборах до Київської міської ради, покладає надії, що ми обираємо порядних та професійних депутатів, які будуть відстоювати інтереси киян. Податки з киян мають витрачатися на соціальну інфраструктуру, зокрема на будівництво дитячих садочків. Невже такі прості речі ми повинні пояснювати владі, влаштовуючи акції протесту?
Оскільки київська влада неспроможна знайти кошти у міському бюджеті для будівництва дитячого садочка, вона віддала землю для НБУ, і таким чином звільнила себе від обов’язку фінансувати його будівництво. Це є неприпустимо!
Вимоги
У зв`язку з викладеним вище, ми маємо певний список вимог до влади та окремих лідерів політичних партій:
1. Ми вимагаємо від лідерів політичних партій (Громадський актив Києва, Партія Регіонів, Блок Леоніда Черновецького, Блок Литвина, Блок Миколи Катеринчука), депутати від яких проголосували проти дитячого садочка, прийняти необхідні заходи для відміни незаконного рішення Київської міської ради № 754/2823 від 27.11.2009р.
Ми вимагаємо від лідерів цих політичних сил, які завели цих людей до Київської міської ради у якості депутатів, повернути нам землю дитячого садочку.
Депутати політичних партій, які продемонстрували ігнорування прав дітей на освіту, повинні понести індивідуальну відповідальність за своє незаконне рішення!
2. Ми вимагаємо від Генеральної Прокуратури та Прокуратури м. Києва прийняти заходи для поновлення законних прав наших дітей на освіту та подати позов до суду для відміни незаконного рішення Київської міської ради № 754/2823 від 27.11.2009р.
3. Ми вимагаємо від Київської міської ради на найближчому засіданні депутатів скасувати своє незаконне рішення № 754/2823 від 27.11.2009р.
4. Ми вимагаємо від Київської державної міської адміністрації та Уряду України знайти кошти у бюджеті та профінансувати будівництво державного дитячого дошкільного закладу на 240 місць та державної школи на 33 класи у нашому новозбудованому районі.
5. Ми вимагаємо від Національного банку України відмовитися від своїх намірів будувати житлові будинки на земельній ділянці, яка призначена, згідно містобудівної документації м. Києва, для будівництва державного дитячого дошкільного закладу.
6. Ми просимо Президента України, як гаранта дотримання Конституції, взяти вирішення цієї проблеми під свій особистий контроль.

З повагою, Жителі Ліко-Град (Теремки-2 у м. Києві),
ініціативна група «Сусіди-активісти»,
stopnbu.kiev.ua

http://vk.com/album182122508_175156474
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: Россия,дети,Путин,Балалайка,РФ,Валенки
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.