Українську делегацію запросили до участі в Міжнародному молодіжному таборі Дні молоді Співдружності

08 липня 2013, 07:49
Власник сторінки
0
14
Українську делегацію запросили до участі в Міжнародному молодіжному таборі Дні молоді Співдружності

Українську делегацію запросили до участі в Міжнародному молодіжному таборі Дні молоді Співдружності

У культурно-освітньому туристичному центрі «Етносвіт» (Калузька область, Росія) за участі Міністерства освіти і науки Росії, Росспівробітництва, Фонду сприяння розвитку міжнародного співробітництва, Ради у справах молоді держав-учасниць СНД, Міжнародної молодіжної громадської організації «Співдружність» розпочав роботу Міжнародний молодіжний табір «Дні молоді Співдружності», в якому беруть участь 120 молодіжних лідерів, членів молодіжних парламентів, студентських спілок та молодіжних рухів, молодих журналістів із 13 країн СНД, Балтії та Кавказу. Україну на цьому форумі представляють активісти молодіжних громадських організацій із Києва, АР Крим, Вінниці та Сум.

Метою роботи Міжнародного молодіжного табору є об`єднання молоді заради розвитку гуманітарного співробітництва, зміцнення дружби, взаєморозуміння і взаємодії між молоддю країн СНД та інших держав євразійського простору. Програмою заходу передбачено проведення дискусій, тренінгів, майстер-класів та семінарів, зустрічей з експертами, політиками, громадськими діячами, представниками творчої інтелігенції, відомими спортсменами. Заплановані також різноманітні творчі та спортивні заходи.
Урочисте відкриття Міжнародного молодіжного табору відбулося 6 липня на кораблі «Федор Ушаков». З вітальним словом на адресу учасників та гостей заходу звернулися керівник Федерального агентства у справах Співдружності Незалежних Держав Костянтин КОСАЧОВ, президент Фонду сприяння розвитку міжнародного співробітництва Олександр СОКОЛОВ (Російська Федерація), представники провідних міжнародних організацій.
У рамках заходу пройшла презентація Міжнародної молодіжної громадської організації «Співдружність» та її діяльності, після чого учасники табору отримали можливість поспілкуватися з відомими суспільно-політичними діячами Росії у форматі «без краваток» на тему: «Євразійська Співдружність: цінності, цілі, структура».
А 7 липня в культурно-освітньому центрі «Етносвіт» вже розпочалася напружена творча робота, яка триватиме до 11 липня.
За словами голови громадської організації «Сумський обласний ресурсний центр розвитку громадянського суспільства» Оксани ШУЛЬЖЕНКО, багато хлопців і дівчат із різних країн приїхали сюди вже не вперше. Вони добре розуміють один одного, товаришують між собою і радіють новим знайомствам.
«Сподіваємось, що участь в роботі цього міжнародного табору дозволить нам отримати нові знання, набути досвіду і налагодити співпрацю з молодіжними громадськими організаціями і молодими лідерами країн Співдружності Незалежних Держав», - говорить Оксана Шульженко.
Довідка:
Міжнародна молодіжна громадська організація «Співдружність» створена в червні 2012 року під час проведення Міжнародного молодіжного спортивно-освітнього табору «Дні молоді СНД» (Росія, Калузька обл., комплекс «Етносвіт») за підтримки Мінспорттуризму Росії, Росмолоді, Росспівробітництва і МФГС.
Головою правління ММГО «Співдружність» було обрано Марину ФІЛАРЕТОВУ (Росія), виконавчим директором - Магомеда АЛІЄВА (Росія), заступниками голови правління обрано Чингіза ЛЕПСІБАЄВА (Казахстан) і Євгена ПЕТРОВСЬКОГО (Україна). Також було створено Опікунську раду ММГО «Співдружність», яку очолив керівник Росспівробітництва Костянтин КОСАЧОВ.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: Херсон,Возрождение Херсона,новостной Херсон,херсонские сми,херсонские бассейны
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.