Спорт і бізнес: Олімпійські Ігри як інструмент переділу ринків

08 грудня 2017, 11:34
Власник сторінки
журналiст
0
42

Судячи з останніх подій в світі спорту, політики в ньому набагато більше, ніж прийнято вважати. Але чомусь мало хто говорить про те, що фінансові питання куди важливіше всього іншого і за численними

Судячи з останніх подій в світі спорту, політики в ньому набагато більше, ніж прийнято вважати. Але чомусь мало хто говорить про те, що фінансові питання куди важливіше всього іншого і за численними скандалами і відстороненість спортсменів від участі в Іграх стоять гроші. Нічого особистого, просто бізнес.

Хакерська група виклала в мережу власне розслідування катаклізмів що відбуваються в спорті. На думку авторів, великі міжнародні корпорації, які є спонсорами російської олімпійської збірної, готуються до ймовірного переділу ринку і серйозних фінансових та репутаційних втрат у зв'язку з відстороненням збірної від участі в Олімпіаді в південнокорейському Пхенчхані. У своєму розслідуванні, як доказ, хакери призводять лист президента і головного виконавчого директора P & G Девіда Тейлора в московський філіал компанії. "У мене вже є висновок експертів компанії, в якому представлені незаперечні докази того, що незважаючи на уявну політизованість гучних допінг-скандалів навколо російських спортсменів, дані звинувачення носять штучний характер і є цілеспрямованою атакою групи корпорацій, що конкурують з нашою компанією" - пише Тейлор.

На ділі все виявилося дуже просто. Банальний переділ ринків перетворив найважливіше міжнародний захід в фарс і цирк високопоставлених клоунів. Можна сперечатися до хрипоти про правомірність такого кроку, як відсторонення цілої збірної на підставі туманного доповіді або радіти подальшої ізоляції Росії, але спорт від таких заходів точно не буде в виграші. Адже не можна бути впевненим у тому, що на наступну Олімпіаду точно таким же шляхом не пустять ще якусь збірну, тієї країни, ринки якої так само необхідно звільнити від конкурентів. А якщо це буде, наприклад, Україна?

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости спорта
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.