Зимові Олімпійські ігри 2018 у Південній Кореї і їх безпека

29 листопада 2017, 13:35
Власник сторінки
0
118
Зимові Олімпійські ігри 2018 у Південній Кореї і їх безпека

9 лютого 2018 року весь світ побачить свято - офіційне відкриття XXIII зимових Олімпійських ігор в Південній Кореї.

9 лютого 2018 року весь світ побачить свято - офіційне відкриття XXIII зимових Олімпійських ігор в Південній Кореї. Південна Корея довго і наполегливо йшла до цього, вона тричі боролася за право бути олімпійською столицею і в підсумку, обійшовши такі міста, як Мюнхен і Ансі, місто Пхенчхан перемогло. Тепер корейці обіцяють нам щось неймовірне, феєричне, то, що здивує всю планету.
Зимова Олімпіада 2018 пройде з 9 по 25 лютого на двох основних майданчиках: гірській місцевості Пхенчхана (Альпенсія, Енпхен, Фенікс Парк) і прибережній Каннин. А допомагати в організації та проведенні заходу будуть не тільки місцеві волонтери, а й ще 25 тисяч добровольців з усього світу.
Всі прекрасно знають, що Олімпійські ігри - це не тільки масштабна спортивна подія, а й культурна. Адже у вільний від ігор час вболівальники зможуть познайомитися і з унікальною природою Південної Кореї, і з безліччю її пам'яток, а також з місцевою кухнею. Влада Південної Кореї дійсно робить багато, щоб у людей залишилися тільки найяскравіші враження від відвідування їх країни. Але навіть, незважаючи, на складності з розміщенням великої кількості гостей і високу завантаженість транспортної інфраструктури, Південна Корея розраховує прийняти на зимових Олімпійських іграх не менше
1,5 - 2 мільйонів осіб з усього світу. Цифра дійсно вражаюча і тому питання про забезпечення безпеки людей, звичайно, стоїть гостро.
Президент республіки Корея Мун Чже Ін впевнений у відсутності загроз при проведенні Олімпійських ігор і стверджує, що непроста ситуація з КНДР ні в якому разі не затьмарить дана подія. При цьому його впевненість поділяють далеко не всі. Багато країн, наприклад, Австрія ще не прийняли остаточного рішення їхати туди чи ні. "Якщо ситуація погіршиться і безпека спортсменів опиниться під загрозою, ми не поїдемо до Південної Кореї", - сказав глава національного олімпійського комітету Австрії Карл Стросс. Раніше про побоювання з цього приводу висловлювалася і Франція. "Якщо ми не будемо впевнені в цілковитій безпеці спортсменів олімпійської збірної Франції, ми не поїдемо до Південної Кореї", - заявила Лора Флессель. І знаєте, що я вам скажу, побоювання - то їх далеко небезпідставні. Нещодавно південнокорейські ЗМІ розповіли про заходи, пов'язані із забезпеченням безпеки під час організації та проведення Олімпійських ігор 2018. Всі заходи правильні і логічні, крім одного пункту:






Раніше USPACOM (United States Pacific Command) прийняло рішення про заборону відпусток, дострокове відкликання з відпустки і інші заходи щодо посилення режиму в частинах і підрозділах Тихоокеанського командування збройних сил США. За інформацією американських військових чинів, ці заходи вживаються для забезпечення безпеки під час проведення XXIII Зимових Олімпійських ігор.

Що це за безпрецедентні заходи, причому навіть не з боку влади Південної Кореї, а з боку США. Ви вже мене вибачте, але коли я чую про те, що армію переводять на цілодобове несення служби і в повному складі, то сумніви і побоювання закрадаються самі собою. Особливо, якщо врахувати той факт, що виступаючи на Генеральній асамблеї ООН 19 вересня, президент США Дональд Трамп заявив, що його країна може "повністю знищити" Північну Корею в разі, якщо КНДР продовжить загрожувати американцям та їхнім союзникам. Виходячи з цього, питання: А хто може дати гарантії, що КНДР не спровокує США під час проведення Олімпійських ігор, і що Америка їй не відповість прямо під час проведення змагань з бобслею, наприклад?  

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости спорта
ТЕГИ: США,КНДР,Пхенчхан,війна,загроза,Олімпіада
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.