Завдяки Race Horizon Park жіноча збірна по велоспорту отримала дві ліцензії

03 червня 2016, 14:27
Власник сторінки
0
31

Завдяки Race Horizon Park жіноча збірна по велоспорту отримала дві ліцензії на Олімпіаду. Про це повідомили Федерації велосипедного спорту України в Міжнародному союзі велосипедистів (UCI).

Перші в історії України жіночі велогонки міжнародного рівня в рамках Race Horizon Park 2016 (Київ, 27–29 травня) дали змогу українським спортсменкам заробити дві ліцензії на Олімпійські ігри в Ріо-де-Жанейро. Про це повідомили Федерації велосипедного спорту України в Міжнародному союзі велосипедистів (UCI).

                            

Міжнародні професійні жіночі гонки Horizon Park Women Challenge і VR Women ITT стали абсолютним дебютом для українського велоспорту та додатковою можливістю для України відібратися на Олімпіаду. «Перші міжнародні професійні змагання серед жінок дали унікальну можливість підвищити рейтинг України у відборі на Олімпіаду для жіночої збірної. Ми пишаємося нашими спортсменками, які використали цю нагоду і здобули для країни ще дві путівки на Олімпіаду. Хто саме поїде захищати честь України на Олімпійських іграх визначиться на Чемпіонаті України з велоспорту на шосе, який пройде в червні в Буковелі», — пояснює Олександр Башенко, голова організаційного комітету велогонки Race Horizon Park і президент Федерації велоспорту України.

Обидві одноденні шосейні гонки для жінок, які пройшли в рамках Race Horizon Park 2016, отримали в календарі Міжнародного союзу велосипедистів (UCI) категорію 1.2 Жінки.Еліта. До участі в обох професійних жіночих гонках Horizon Park Women Challenge і VR Women ITT зареєструвалися команди з різних країн світу: Czech Mix Team (Чехія), Slovakia National Team (Словаччина), Dynamo Palmira Team (Ізраїль), Kazakhstan National Team (Казахстан), Belarusian National Team (Білорусь), Ukraine National Team (Україна), Kirovograd region (Україна), Kyiv region (Україна). Головним суддею жіночих гонок в Україні Міжнародний союз велосипедистів (UCI) був міжнародний комісар з Бельгії, 44-річний Юрген Дірейкере.

Перша професійна жіноча групова велогонка Horizon Park Women Challenge відбулась у суботу, 28 травня по маршруту: Європейська площа, вул. Хрещатик, вул. Велика Васильківська, Либідська площа, дистанція гонки становить 86,4 км (вісім кіл). Увесь подіум дебютної Horizon Park Women Challenge підкорили українки: 1 місце посіла Тетяна Рябченко (Збірна України), 2 місце — Ірина Семенова (Миколаївська область, Україна), 3 місце — Ганна Соловей (Збірна України).

Друга міжнародна жіноча гонка VR Women ITT відбулась у неділю, 29 травня, за Києвом на дистанції від с. Сухолуччя до смт Димер у Вишгородському районі (21,5 км) по трасі, яка вважається найшвидшою в Україні. У цій гонці професійні спортсменки змагалися в індивідуальній гонці на час. На деяких ділянках траси швидкість велосипедисток досягала 50 км/год. Усі три призові місця вибороли українки з національної збірної: 1 місце — Кононенко Валерія (час - 0:27:07), 2 місце — Рябченко Тетяна (0:27:14), 3 місце — Соловей Ганна (0:27:21). 

Велогонка Race Horizon Park пройшла за підтримки Федерації велоспорту України, КМДА, Міністерства молоді та спорту України, КОДА та Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Києва.

 

Довідка: http://korrespondent.net/url.hnd?url=http://www.racehorizonpark.com/ Щорічна міжнародна велогонка на шосе Race Horizon Park, яка проходить протягом трьох днів і припадає на День Києва, уже стала традиційним та головним спортивним святом на Майдані Незалежності, Хрещатику та центральних вулицях Києва. Програма найпрестижнішої української велогонки Race Horizon Park передбачає міжнародні змагання з велосипедного спорту на шосе: Horizon Park Race for Peace (27 травня), Horizon Park Race Maidan (28 травня) і Horizon Park Classic (29 травня), наймасштабніший парад велолюбителів «Велодень» (28 травня). Крім того, у рамках гонки вперше пройдуть міжнародні велозмагання для жінок Horizon Park Women Challenge (28 травня) та VR Women ITT (29 травня), а також традиційна гонка для чоловіків-аматорів Horizon Masters Cup (29 травня).

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости спорта
ТЕГИ: велогонка,Race Horizon Park
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.