«Арсенал-Київщина» зачохлив «гармати» до наступного сезону

14 червня 2015, 00:53
Власник сторінки
журналіст, волонтер, видавець, голова Білоцерківської "Просвіти"
0
148
«Арсенал-Київщина» зачохлив «гармати» до наступного сезону

Або чи приїде в Білу Церкву фіналіст Ліги Чемпіонів

Завершився черговий сезон Чемпіонату України серед команд Другої ліги. Надії вболівальників на швидке повернення у Першу лігу не справдилися. Та й не могли здійснитися мрії побачити на полях Білої Церкви колишніх суперників, адже для цього не було передумов. Звичайно, можна було б десь роздобути мішок грошей, прошерстити ринок вільних агентів, запросити того ж Алієва з Мілевським, але це шлях в нікуди.



«Арсенал-Київщина» вибудовує міцну вертикаль, навіть піраміду, в основі якої закладена турбота про основи діяльності професійного клубу. Про це йшлося на прес-конференції, яку дало керівництво клубу в особі генерального директора ФК «Арсенал-Київщина» Олександра Синьоокого, заступника директора Ігоря Гейла, маркетолога Юрія Манжоса та прес-секретаря Андрія Варакіна. 

Про плани. Керівництво клубу закінчує вибудовувати структуру клубу і наразі подана заявка на участь команди «Арсенал-Київщина» U-19 у змаганнях в рамках Прем’єр-ліги відповідного віку. Таким чином в наше місто можуть завітати молодіжні команди українських футбольних грандів «Динамо», «Дніпра», «Шахтаря». Нагадаємо, що команда помаранчево-чорна команда стала фіналістом останньої молодіжної Ліги Чемпіонів і поступилася лише лондонському «Челсі». 

Велика увага приділятиметься розвитку дитячих команд і популяризуватиметься жіночий футбол. Ігор Гейло зауважив, що молоді футболісти отримують ігрову практику і мають реальну змогу підписати контракти з клубами вищих дивізіонів. Зокрема Вадим Прокопенко є гравцем полтавської «Ворскли». Змогли на вигідних умовах перейти у вищі за класом команди Джамаль Кізілатеш і Сергій Русан. Отже доля футболістів у їхніх руках і ногах. Натомість на підході до основного складу ціла група юних футболістів. Фінанси і футбол. Створено програму залучення вболівальників на стадіон. Звичайно, що вболівальник найперше хоче бачити перемоги команди, але краще за гарною грою спостерігати в комфортних умовах. 

Створено програму лояльності для вболівальників, презентовано маскота клубу – білченя «Арсік», на матчах працюють точки продажу закусок і напоїв. 

Великі надії клуб покладає на спорудження нового стадіону в мікрорайоні «Гайок». Арена має вміщати 3-4 тисячі глядачів. Трибуни мають бути під навісом, що додасть комфорту вболівальникам. Нині закінчується впорядкування проектно- кошторисної документації, а далі справа піде веселіше. Вартість проекту оцінюється в 2-2,5 мільйонів гривень. Це разюче відрізняється від подібних цифр (але в доларах) «вбуханих» в спорткомплекс «Зміна». 

Про відносини з владою. Немає ніяких відносин. Були ініціативи налагодити контакт з місцевою владою, але простягнута рука повисла в повітрі. Це дивно, адже «Арсенал-Київщина» є єдиним професійним футбольним клубом Київської області. Про футбол. Місце, яке займає в турнірній таблиці команда, не може задовільнити нікого. Обмеженість клубного бюджету є лише однією з причин незадовільного результату. Команді не вистачає забивного форварда, але це проблема всього українського футболу. Нині в складі академічних команд є кілька гравців, які можуть підсилити атаку. Цілком можливо, що результати значно покращаться. Великі надії покладаються на тренерський штаб, який нині є синергією досвіду й відносної молодості. Але в наступному сезоні якісного прориву очікувати не варто, адже навіть в колективах, які грають на першість області бюджети перевищують «канонірський». Хоча місцевих гравців там з вогнем не знайти. Потенціал в команди є і якщо вдасться реалізувати тренерські задуми, налаштувати гравців на жорстку боротьбу, а вболівальників на підтримку команди, то скоро футбольних «пострілів» білоцерківських «канонірів» будуть боятися більшість футбольних клубів України.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости спорта
ТЕГИ: футбол,Біла Церква,Арсенал-Київщина
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.