Вінницька влада може знищити спортивну галузь області.Реорганізація по-вінницьки

09 серпня 2014, 21:35
Власник сторінки
0
44
Вінницька влада може знищити спортивну галузь області.Реорганізація по-вінницьки

Вінницька влада вирішила розпочати зі спортивної галузі області. Кілька днів назад стало відомо, що деякі підрозділи Вінницької ОДА можуть об’єднати.

Як з’ясувалось, такий тандем хочуть створити з Управління з питань фізичної культури та спорту та Управління у справах сім’ї та молоді. Наразі перше очолює Сергій Михайлович Дідик (легенда спорту Вінниці, тренер, чемпіон та рекордсмен Світу), а друге, відповідно, - Олена Володимирівна Стоялова.

Наразі важко уявити, скільки майбутньому союзу потрібно буде часу на організацію своєї діяльності, а ще важче, як можна поєднати ці дві сфери, які практично не мають точок дотику, оскільки працюють у різних напрямках. Не останнім залишається запитання, хто ж буде очолювати новий відділ. Однозначно, це повинен бути фахівець, який має відношення до спорту, розуміється на тому, як його надалі розвивати, який зможе організувати і забезпечити розвиток молодого покоління вінничан в цілому. В протилежному випадку, спортивна галузь області не зможе розвиватись, крім того, найбільше постраждають спортсмени, які захищають честь Вінниччини і України, тренери та вінничани.

Тоді не зрозуміло навіщо ці зміни, насамперед, керівництву області, адже Вінниця завжди позиціонувала себе як проєвропейське місто. Серед основних завдань завжди була націленість на розвиток здорового, спортивного та міцного населення, особливо молоді. Метою було створення конкурентної спортивної галузі, максимально наближеної до європейської. А в Європі цінують здоровий спосіб життя, от на чому-чому, а на спортивній сфері не економлять. Як приклад, візьмемо футбол. Скільки коштують футболісти, яким створюють умови для їх тренування, та скільки коштів витрачають на проведення Чемпіонатів Світу говорити не потрібно. У Вінниці також виділялись кошти, писались гранти, будувались спортивні майданчики. Одним словом, створювались досить хороші умови для спортсменів, спортсменів –інвалідів та простих вінничан.

Все, що залишалося вінницькій владі – це рухатись вперед та розвивати спортивну галузь. І ось вам неочікуване рішення – об’єднати! Тут варто згадати досвід минулої влади України, яка об’єднавши два Міністерства, створила Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України. Проіснувало воно недовго - 3 роки, і було роз’єднане як непродуктивне. Варто задуматись - Міністерство молоді та спорту України не просто виокремлено. Цікаво, що ж спонукало об’єднати у Вінницькій ОДА відділ спорту та відділ сім’ї?! Невже таким чином можна набагато зекономити витрати бюджету області! Через важку ситуацію на сході держави вінничани і так затягнули паски. А така реорганізація призведе до звільнення не одного десятка працівників даних Управлінь. І ще більше відіб’ється на спортивній сфері, забезпеченні соціального та правового захисту сімей та молоді. Виходів з цієї ситуації, як завжди, може бути два: не об’єднувати Управління з питань фізичної культури та спорту та Управління у справах сім’ї та молоді або призначити очолювати новостворене Управління керівника відділу спорту, оскільки керувати та організовувати спортивну галузь людині, яка не має відношення до спорту буде надзвичайно важко.

Зі слів начальника Управління з питань фізичної культури і спорту С.М. Дідика  питання стоїть не лише про об’єднання даних управлінь, але й про те, що він як фахівець може залишитись за межами даного Управління. Тоді постає питання: так хто ж може керувати спортом як не людина, яка присвятила все своє життя спорту, пройшла нелегкий спортивний шлях, досягнувши світових вершин, а останні 2 роки успішно керуює всією спортивною галуззю області. А може фахівці нікому не потрібні?...


 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости спорта
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.