Переможців не судять

31 липня 2014, 08:26
Власник сторінки
журналіст, волонтер, видавець, голова Білоцерківської "Просвіти"
0
105
Переможців не судять

Футболісти білоцерківського клубу «Арсенал-Київщина» перемогли команду «Шахтар-3» у стартовому матчі першості України з футболу в Другій лізі.

 А зачекалися таки білоцерківці футбольних матчів, скучили за найбільш популярною у світі грою. Якщо наприкінці минулого чемпіонату на трибунах набиралося ледь-ледь дві сотні глядачів, то на звітній грі було присутніми чимало глядачів. Хочеться вірити, що потік футбольних вболівальників не поменшає в наступних турах, адже саме в нашому місті грає єдиний професійний футбольний колектив Київської області. Тож хто, як не білоцерківці мають підтримати реноме футбольного регіону?

 

«Арсенал» до гри підготувався ретельно. Заздалегідь було видруковано і розміщено на рекламних носіях афіш з анонсом матчу. Крім самої дати і місця проведення футбольного поєдинку на них містилася інформація про те, що зібрані від матчу кошти будуть направлені на допомогу Збройним силам України. Що ж, така ініціатива не може не вітатися. І білоцерківці підтримали її своєю, як було зазначено вище, присутністю.

Сама гра стала яскравим прикладом так званого «весняного футболу». Нібито бажання є, швидкість теж, а от стрункого малюнку гри не виходить і край. Звичайно, що команда на передсезонному зборі награвала комбінації, але хіба можна порівняти тренувальні спаринги із календарною грою? Хоча потрібно вже забувати про «весняні» та інші футболи і з першого туру вкочуватися у чемпіонат.

Одразу стали помітні зміни у складі «Арсеналу». У «рамці» воріт вже не було Сергія Русана, який перейшов у ФК «Тернопіль». В оренді у полтавській «Ворсклі» опинився Джамаль Кізілатеш, в комсомольському «Гірнику-спорт» продовжить кар’єру Максим Костюченко. Як мінімум двоє з перерахованих гравців (Русан і Кізілатеш) були ключовими гравцями «канонірів». Тепер вони отримали змогу заграти на вищому рівні й хочеться побажати хлопцям успіхів. Молоді гравці тепер переконалися, що гарна і впевнена гра за «Арсенал» може стати перепусткою у сильні клуби України.

 «Шахтарі», нехай і «треті», дали бій білоцерківцям на полі «Трудових резервів». Але чи то стартове хвилювання, чи інші фактори завадили молодим гравцям з Донецьку впевнено розпочати зустріч. Порушення правил у своєму штрафному майданчику призвело до пенальті у ворота «Шахтар-3». До «точки» підійшов штатний пенальтист «Арсеналу» Вадим Гетьман і теж ледь справився зі своїми нервами. Його удар з одинадцятиметрової позначки воротар гостей «потягнув», але Вадим був першим на добиванні й відкрив лік забитим м’ячам «Арсеналу».

 Невдовзі гра заспокоїлася і гравці почали боротися за середину поля. Якісь осмисленні комбінації не проходили, а напруга виникала внаслідок індивідуальної майстерності (не дуже високої) гравців. «Шахтарів» до більш активних дій ще стимулював головний тренер Валерій Рудаков, який кулаком регулярно випробовував міцність кабінки де сидів тренерський штаб гостей і посилав гравцям у поле витіюваті вербальні конструкції.

 Більш жвава гра почалася у другому таймі. Гравці розбігалися і заграли більш розкуто. Ця розкутість подекуди мало не призвела до забитого гола у ворота білоцерківців. У донеччан пройшло кілька комбінацій, які завершилися ударами по воротах. Та новий кіпер «Арсеналу» відводив загрозу від воріт. Воротар грав може не завжди впевнено, але цілком надійно, відстоявши на «нуль». В свою чергу «каноніри» разів зо два прорізали оборону «Шахтаря-3» ніби гарячий ніж шматок масла, але відсутність концентрації чи, можливо, надмірне хвилювання заважало закріпити успіх. І це в таких ситуаціях, коли м’ячу не було куди діватися, тільки у ворота. Але спрацьовував закон Мерфі й рахунок на табло не змінився. Є перша перемога «Арсеналу».

 На традиційній прес-конференції було висловлено прохання не задавати питань, які стосуються політичної ситуації. Валерій Рудаков привітав білоцерківців з перемогою, хоча на його думку більш логічним результатом була б нічия. Щодо своєї подекуди експресивної поведінки, то тренер з посмішкою зауважив, що по-іншому важко заставити молодих гравців розкрити свій потенціал. Також Рудаков розвіяв міф про захмарні зарплати футболістів з системи «Шахтаря»: «Вони є, але тільки у першої команди. Ми налаштовуємо хлопців на результат, хоча вони й розуміють, що пробитися в головну команду дуже й дуже важко. Та є й інші команди, які грають у великому футболі».

 

Наставник «Арсеналу» Євген Фещенко залишився задоволеним результатом , але не грою і зазначив, що селекційна служба клубу продовжує пошук гравців по всій Київській області й пообіцяв не лише боротися за високі місця в турнірній таблиці, але й якомога далі пройти по турнірній сітці Кубку України, аби білоцерківці могли вживу насолодитися грою команд української Прем’єр-ліги. Його слова підтвердив і директор клубу Олександр Синьоокий і порадував ще однією новиною. «Ми замовили проект стадіону в Гайку. Він буде з критими трибунами і трав’яним полем. Не дивлячись на те, що майбутня спортивна споруда трохи віддалена від центру міста, спостерігати за футбольними баталіями глядачам буде зручно», - сказав Олександр Вікторович.

 

Перша гра відбулася. Приємно, що в ній здобута перемога. Футбол має об’єднувати людей і давати їм надію. Віримо в це.

Костянтин Климчук

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости спорта
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.