Присутність на стадіоні ракетників надихнула "Арсенал-Київщина" на перемогу

20 травня 2014, 16:35
Власник сторінки
журналіст, волонтер, видавець, голова Білоцерківської "Просвіти"
0
46

Колоритною групою виділялися содати зенітно-ракетного полку

Здавалося б, країні не до футболу, але спробуйте це пояснити справжнім поціновувачам найпопулярнішої у світі гри. Незважаючи на не дуже сприятливі для відвідин стадіону погодні умови, вони прийшли підтримати команду. "Арсенал-Київщина" приймав ФК "Карлівка" (Полтавська область). 



Колоритною групою виділялися содати зенітно-ракетного полку. В армії розваг небагато, і тим більшу повагу заслуговує те, що футболісти "Арсеналу" налагоджують тісні зв'язки із зенітниками. Нещодавно вони зіграли товарський матч у військовій частині (ви здивовані, що перемогла дружба?), а нині Збройні сили України завітали на спортивну арену. І це правильно, адже назва в білоцерківської команди бойова - "Арсенал".

Читайте також: 

Як «каноніри» з «партизанами» у футбол грали


Сама гра також вийшла по-справжньому бойовою. Молоді гравці обох команд не жаліли себе. Що вже говорити про ноги-голови-боки суперників? 



Було багато одноборств, спроб самотужки вирішити епізод на свою користь, але обдуманих комбінацій все ж не вистачало. Добре, що одна з них пройшла і, на щастя, у виконанні "канонірів". В одній з атак білоцерківці перевели м'яча на лівий фланг. Звідти пройшов навіс у центр штрафного майданчика й поки центральні захисники "Карлівки" ловлять гав і розуміють, що вони провалили свою місію, Артем Швець "щічкою" ловить м'яч у потрібній точці. Удар зльоту по недосяжній для голкіпера траекторії й м'яч летить у верхній лівий кут воріт. Колись так забивав (на той час уже лисий) Джанлука Віаллі. Краса, яку нечасто побачиш і в матчах Прем'р-ліги. 



На жаль, гра розпалася на окремі фрагменти, де бажання було сильнішим за футбольну майстерність. Звичайно, коли сидиш на стадіоні, то цікаво дивитися і те як трава на газоні росте, але глядач завжди вимагає м'чів у сітках, а не нюансів тонкої тактичної гри. Але ж поле було мокре, та й дощ час від часу зривався з неба. 



Другий тайм спочатку теж був невиразний, але ближче до фінального свистка було кілька цікавих моментів. Спочатку Денис Катрюк просто таки перепоганив чудову "контру". "Каноніри" вийшли втрьох на одного захисника і Денис, начебто, все зробив правильно: на замасі обіграв оборнця (який мало хребта собі не вивернув), потім проскочив ще одного карлівця. Трибуни волають: "Бий!!!!!!" Але ж ми не шукаємо легких шляхів, чи не так? Денис чи то ногу не підібрав, чи то носом хотів закотити м'яч у ворота, але гості перевали Денисові футбольні екзерциси. Вболівальники ще довго вигадували з цього приводу словесні конструкції. Потім був дальній удар "канонірів", якого ледь "потягнув" кіпер ФК "Карлівка" і вилучення захисника гостей, який не придумав нічого кращого ніж стрибнути двома ногами вперед у нашого гравця. 



Поки вилучений гравець рвав на своїй короткостриженій голові волосся і чалапав у роздягальню, небо розверзлося і звідти полив справжній тропічний ливень. Покарного наче водою змило з бігових доріжок, а от вболівальники не покинули своїх місць і дочекалися фінального свистка. Вони були винагороджені прекрасним перформансом, який поєднав гравців і глядачів. Зенітники "зарядили" патріотичні вітання "Слава Україні", на що і футболісти і вболівальники гуртом відгукнулися "Героям - слава!". Були ще скандування і не зна що котилося по щоках - дощ чи сльози щастя, адже розумієш, от вона справжня перемога. 


На прес-конференції відбулося кілька приємних сцен. Зенітники, на знак вдячності за товариський матч і подарований справжній футбольний м'яч, подарували команді через головного тренера "Арсенала" Євгена Фещенка гарно оформлене спільне фото зенітників і футболістів, а також емблему своєї частини.


Редактор тижневика "Майдан-Брок" Костянтин Климчук також не залишив клуб і військових без подарунка і передав чимало примірників часописа зі статтями про команду і полк. При цьому він побажав, щоб інформаційні приводи про армію виникали б лише на футбольних полях. 


Усе спілкування тренера з журналістами пройшло з ухилом в армійську тему. Так Євгена Фещенка просили нагадати молодим футболітам, що призов у ЗСУ поновлено. ""Може провести тренування в чоботах?" - пожартував прес-секретар клубу Андрій Варакін. "Та я готовий їх відвезти в полк!" - підхопив тему Фещенко. "То ми вже починаємо "берці" готувати!" - зі сміхом зголосився старшина Віталій Заруба.



Що ж, інколи футболістам варто нагадати, що є тренування набагато інтенсивніші, ніж навіть у знаменитого "Квелікса" Магата.

За канонірів вболівали Тетяна Виговська та Костянтин Климчук
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости спорта
ТЕГИ: Біла Церква,Арсенал-Київщина
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.