Офіційна відповідь С.Чумаку щодо державних земель в с. Агрономічне

18 квітня 2018, 20:55
Власник сторінки
2
186

В зв’язку з неодноразовим поширенням Вами неправдивої інформації щодо ситуації, яка склалась навколо державних земель, що знаходяться в постійному користуванні...

В зв’язку з неодноразовим поширенням Вами неправдивої інформації щодо ситуації, яка склалась навколо державних земель, що знаходяться в постійному користуванні Вінницького національного аграрного університету з 2012 року, вважаємо за необхідне, ще раз довести до відома громадян офіційну інформацію, яка базується на офіційних державних документах, достовірність яких підтверджена правовстановлюючими актами.

Персонально пану Чумаку доводимо до відома неспростовну інформацію, яку знають працівники та пенсіонери обласної державної дослідної станції села Агрономічного всіх часів і поколінь, що земля на території Агрономічної сільської ради завжди належала Національній Аграрній Академії Наук України. Також всі знають, що десятками років Академія (НААНУ) періодично на клопотання обласної влади виділяла по 50-70 гектарів землі для забудови. І саме такі передані Академією землі місцева влада розподіляла між працівниками дослідної станції, жителями села. Немала кількість земельних ділянок перепадала при цьому різним чиновникам, працівникам міліції, прокуратури, СБУ, судових установ, пільговим категоріям міста та області. Всі інші землі використовувались дослідним господарством Академії, для вирощування насіння, а також проведення наукових досліджень. 

У 2012 році, Постановою Президії Академії протокол №14 від 26 серпня 2011 року,   затвердженої Постановою Кабінету Міністрів України №61 від 25 січня 2012 року вищезгадане дослідне господарство було передано до складу державного навчального закладу Вінницького Національного Аграрного Університету. 

Пану Чумаку для усвідомлення: при передачі землі з Академії до Університету статус землі не міняється. Земля залишається державною. Єдине що міняється це Акт в якому має бути замінено назву попереднього користувача на нового! Ось саме на цьому процедурному питанні, оформлення нового Акту на право постійного користування землею Вінницьким Національним Аграрним Університетом Міністерства Освіти і Науки замість дослідного господарства Національної Академії Аграрних Наук України, де сільський голова мав засвідчити, що при оформлені нових документів кількість землі що передається співпадає з кількістю землі, що приймається новим землекористувачем, і межі земельних ділянок не порушені, сільський голова вирішив не підписувати. А зібрав сесію сільської ради і оголосив що це вже не державні землі, а комунальні. Більше того землі с/г призначення поділив на 6800 участків під забудову і оголосив їх розпродаж. Відповідно до чинного законодавства, ні сільський голова, ні сільська рада, ні районна, ні обласна рада таких повноважень привласнювати державну землю НЕ МАЮТЬ! Це абсолютно очевидний злочин вчинений службовою особою місцевого самоврядування. 

Рано чи пізно, за порушення Закону прийдеться відповідати! Шкода тільки що окремі посадовці, і навіть депутати, переслідуючи свої особисті інтереси, штовхнули сільського голову села Агрономічного на порушення Закону, обіцявши захист і підтримку, а тепер як видно залишили його одного відповідати перед Законом. Це видно з того, що Шулікін наймає платних крикунів, які за обіцяні ділянки чи гроші готові поширювати брехливі, брудні плітки. Самі посудіть, шановні громадяни. Уже на сім судових засідань разом із Шулікіним приходять «захищати інтереси сільської ради Агрономічного жителі села Некрасова»! Суд не витримав такого окозамилювання і видалив таких лжепатріотів Шулікіна із залу на останньому засіданні. 

Дуже дивною є ваша позиція пане Чумак? Начебто коло ваших інтересів завжди було у високій політиці. Ваш рівень це вибори, Медведчук, Путін, Кремль!!! Незрозуміло чому Ви так низько опустились аж до села Агрономічного? Невже і вам обіцяв сільголова ділянку? Невірте. У Шулікіна немає землі. Є державна земля. І отримати таку землю у власність учасники АТО, а також пільговики та жителі Агрономічного можуть на підставі рішення голови облдержадміністрації за погодженням з урядом України та Міністерством освіти і науки. Але до цього розподілу, точно ніякого відношення немає і не буде мати Шулікін. Впродовж минулого 2017 року і на початку 2018 року, землі передані Академією Університету отримали кадастрові номера і зареєстровані за Вінницьким Національним Аграрним Університетом. 

Пане Чумак, беручи участь і підтримуючи протиправні дії Шулікіна ви фактично стаєте співучасником низки злочинів, які завдають істотних непоправних збитків державі. Як наприклад, незасіяних 430 гектарів землі в 2017 році, на які сільський голова с. Агрономічного Шулікін О.М. наклав заборону обробітку своїм листом, а також організував фізичний не допуск посівних агрегатів Університету. Пане Чумак, вам не потрібно далеко ходити в пошуках героїчного подвигу. 430 га землі це дві тисячі тон пшениці. А 2000 тон пшениці це на два місяці хліба для м Вінниці! А замість хліба, по вині вашого кумира Шулікіна 430 гектарів заросли бур’янами. Про цей злочин, між іншим говорять всі жителі с. Агрономічного. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости науки
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.