Гомеопатія в Україні: міфи та реалії.

25 грудня 2017, 17:37
Власник сторінки
лікар, В.а.
1
113

Кому вигідне цькування гомеопатів, я визначити можу досить важко. Але скільки невігласів: недоучок та напівдурнів критикує чи намагається спаплюжити те, про що просто не має ніякого уявлення.

        Побачив цілу навалу пройдисвітів та недоучок, в котрих може дипломи і регалії є, а з порядністю завжди проблеми. а про що йде мова? А про якесь, запущене ще і чинушами з МОЗ, яких самих гнати треба в три шиї, бо паскудить вміють, а щось запропонувати корисне не в змозі, цькування гомеопатії. Звісно повно контрафакту в світі. В РФ та деяких країнах ЄС з цим напрямком альтернативної медицини почали боротися через перш за все появу шахраїв з підробками, а також недоброякісну конкуренцію з боку фінансово-промислових груп. Навіщо нам, в Україні, знищувати власні досягнення і виробництво?! 
       Головний критерій ефективності лікування - це задоволені пацієнти. 
        Головна перевага гомеопатії - це доступність та відносна безпечність. Я сам не гомеопат, але лікар за освітою з досвідом роботи за спеціальністю (нині інвалід, Ветеран праці) і вважаю себе пристойною порядною людиною. Якщо хтось чогось не вміє чи не знає, то не слід казати, що інший бовдур чи виробники, наприклад, гомеопатичних ліків в Києві - шахраї.  Не знають як діє гомеопатія... А я знаю, маю своє уявлення: як вакцини, викликаючи загострення хвороби, від якої лікують/профілактизують, але не на імунному рівні, а на рівні біохімічному. Достовірно, що гомеопатичні препарати здійснюють суттєвий вплив на систему нейрогуморальної регуляції. Тому в НМУ ім.Богомольця, де я вчився, нею почали займатися на кафедрі з народної і нетрадиційної медицини, а потім цим напрямком медичної науки зацікавилися лікарі-неврологи-реабілітологи. спочатку гомеопатичні ліки посилюють симптоми хвороб, в т.ч. хронічних, а потім наступає видужання або значне покращення стану в тих же хворих, яким за станом здоров'я гомеопатія показана. І призначають відповідне лікування спеціалісти конкретне (конкретний препарат з чисельних), а не всім однаковий. І алергія може бути і на справжні гомеопатичні препарати. 
      Всього за 1995- 2005 роки в Україні було зареєстровано до 150 гомеопатичних препаратів. Промислові гомеопатичні препарати надходили на фармацевтичний ринок України від відомих світових виробників. Основні поступлення комплексних гомеопатичних лікарських засобів в Україну здійснювалися закордонними фірмами: Німеччини (DHU, Нееl,  Віоnогіса, Ноmvіога, Dr.Taiss), Австрії (R. Віtnег), Росіійської Федерації (Маtегіа medіса, Таліон-А), США (Воtаnісаl Lаbогаtoгіеs Іnс.), Франція (Boiron) . Ніяких скарг на них та суттєвих скандалів, про які б широкий загал населення хоч дізнавався б зі ЗМІ, в Україні тоді не було.
       Гомеопатичні ліки справжнього складу, а не пустишки, продукують навіть у КП Фармація, яке належить Столиці України місту-герою Києву. От що пише КП Фармація про власну гомеопатичну продукцію: " Гомеопатичний метод  -  це не тільки лікування, а і профілактика від багатьох захворованнь (вірусних та інфекційних).Гомеопатичні препарати приймають дорослі по 5-7 крупинок за 30 хвилин до вживання їжі, розсмоктуючи під язиком. Діти приймають по 1-5 крупинок (враховуючи вік дитини). При прийомі гомеопатичних ліків слід обмежити приймання кави, шоколаду, алкогольних напоїв та ароматичних трав, в їжі обмежити подразнюючи речовини та спеції.
Прочитав же я про гомеопатію вперше такі праці: ПоповаТ.Д,ЗеликманТ.Я. Гомеопатическая терапия.-К.:Здоровья,1990.-240с.; ПоповаТ.д.очерки о гомеопатии: Записки врача-гомеопата.- К.:Наукова думка, 1988.-192с.; Ж.Шарет Практическое гомеопатическое лекарствоведение.-К.:Украинская советская энциклопедия им. М,Бажана, 1990.-206с.
Я не фармпредставник, тому просто навмання наведу частину інформації про один з імпортних препаратів тої групи, про яку йдеться:
ЛІМФОМІОЗОТ Н, розчин для ін’єкцій: СКЛАД І ФОРМА ВИПУСКУ р-н д/ін. амп. 1,1 мл, № 5, № 10, № 100 Затверджено МОЗ Украiни від 2015-06-24 р. № 373. Р.п. № UA/2054/01/01. кілька абзаців з ІНСТРУКЦІЇ для медичного застосування лікарського засобу
Склад діючі речовини: 1,1 мл розчину містять: Araneus diadematus D6 — 0,55 мг, Calcium phosphoricum D12 — 0,55 мг, Equisetum hiemale D4 — 0,55 мг, Ferrum iodatum D12 — 1,1 мг, Fumaria officinalis D4 — 0,55 мг, Gentiana lutea D5 — 0,55 мг, Geranium robertianum D4 — 1,1 мг, Levothyroxinum D12 — 0,55 мг, Myosotis arvensis D3 –0,55 мг, Nasturtium officinale D4 — 1,1 мг, Natrium sulfuricum D4 — 0,55 мг, Pinus sylvestris D4 — 0,55 мг, Scrophularia nodosa D3 — 0,55 мг, Smilax D6 — 0,55 мг, Teucrium scorodonia D3 — 0,55 мг, Veronica officinalis D3 — 0,55 мг; допоміжні речовини: натрію хлорид, вода для ін'єкцій. Лікарська форма: Розчин для ін'єкцій.Фармакотерапевтична група Комплексний гомеопатичний препарат.Показання Запальні та дистрофічні процеси різної локалізації (переважно у лімфатичних судинах і вузлах), алергічні захворювання. Протипоказання: Підвищена чутливість до будь-якого компонента препарату. Можливість застосування препарату при захворюваннях щитовидної залози вирішується за попередньою консультацією лікаря. Спосіб застосування та дози Разова доза: дорослим і дітям віком від 6 років — 1,1 мл. Застосовувати 1–3 рази на тиждень у вигляді внутрішньом'язових, підшкірних, внутрішньошкірних і внутрішньовенних ін'єкцій, а також в акупунктурні точки або перорально (розчинити разову дозу в 50 мл води та випити протягом доби, затримуючи на кілька секунд у роті). У гострих випадках — 1 ампула щоденно протягом 3–5 днів.
Курс лікування: 3–6 тижнів. Діти. Препарат рекомендований для застосування дітям віком від 6 років. Побічні реакції: У поодиноких випадках можуть виникати реакції гіперчутливості (або анафілактичні реакції), а також зміни в місці введення, нудота, запаморочення, головокружіння, втрата свідомості, пітливість, почервоніння обличчя, загальна слабкість.
У дуже поодиноких випадках можливі шкірні реакції гіперчутливості, включаючи свербіж, еритему, набряк або сухість.Термін придатності: 5 років.Термін придатності визначає застосування препарату до останнього дня місяця. Умови зберігання: Зберігати в оригінальній упаковці при температурі не вище 25 оС. Зберігати в недоступному для дітей місці!
      Про клінічні випробування таких ліків невігласи кажуть, що таких немає. Наведу про вітчизняний препарат трошки знайденого мовою оригіналу: "Комплексный гомеопатический препарат БРОНХО-ГРАН В ЛЕЧЕНИИ И РЕАБИЛИТАЦИИ ХРОНИЧЕСКИХ НЕСПЕЦИФИЧЕСКИХ ОБСТРУКТИВНЫХ ЗАБОЛЕВАНИЙ ЛЕГКИХ Скляр Н.В., Дзюбак Е.В., Овдиенко М.П., Ракецкая В.И., Миненко Н.М. ТМО Ленинградского района, г.Киев
Выводы.
1. Комплексный гомеопатический препарат Бронхо-гран эффективен при лечении и реабилитации больных, страдающих хроническими неспецифическими заболеваниями легких. Эффективность препарата составляет около 70%.
2. Бронхо-гран эффективен при хронических заболеваниях легких разной степени тяжести и у больных разного возраста, в том числе - пожилого.
3. Бронхо-гран хорошо переносится больными, не имеет побочных действий.
4. Эффективность препарата, удобство и простота применения, низкая стоимость препарата позволяют рекомендовать его для широкого применения.
Литература.
Аверьянов А.В., Пашкова Т.Л. Сухой кашель.// Пульмонология.-1999. - №3.- С.83-88.
Болезни органов дыхания: Руководство для врачей. - В 4 томах.- М.:Мед., 1990.- Т.3.- 384 с.
Глаз В.Г. Лечение бронхолегочных заболеваний неспецифической этиологии у детей гомеопатическими средствами.- М.: Мед., 1988.- 239 с.
Зонис Я.М. Я.М. Немедикаментозная реабилитация больных обструктивными заболеваниями легких. // Пульмонология.- 2000.- №4.- С.83-87.
Крылов А.А., Песонина С.П., Крылова Г.С. Гомеопатия для врачей общей практики. - СПб: Питер Паблишинг, 1997. - 416 с.
Попова Т.Д., Зеликман Т.Я. Гомеопатическая терапия. - К.: Здоров"я, 1990. - 240 с.
Чучалин А.Г., Сенкевич Н.Ю. Качество жизни больных: влияние бронхиальной астмы и аллергического ринита.// Тер.арх - 1998.- №9.- С.53-57."

       І таких публікацій, як і власне наукових досліджень, дуже багато. Хто питає - той не блудить. Рекомендую просто продивитись посилання, які наводжу нижче тут:
http://www.polykhrest.od.ua/other/years_articles181.php
http://zdorovaukraina.org.ua/gomeopatija/
http://www.homeopat.kiev.ua/content/47-ganeman.html
http://nmu.ua/zagalni-vidomosti/kafedri/nevrologyy-y-reabylytatsyonnoj-medytsyny/istoriya-kafedry/
http://kmu.edu.ua/sample-page/kursi/

Я заблокував коментарі через один з таких, що явно є трольським. Так і хотів написати йому під своє ю ж статею: А вы статью не прочитали, ссылок не посмотрели... Да к чего вы порядочных людей дискредитируете и пытаетесь на своём хамстве и невежестве сами чего-то добиться? В Украине собственная гомеопатия доступна по 2 критериям: относительная  дешевизна и наличие даже в государственных аптеках. Реалии - это доказанная научными исследованиями эффективность. А какого-то козла импортную картинку  (явно созданную по заказу ФСБ РФ и распространённую на Западе для экономической диверсии - разорения крупных компаний и известных людей), где ребёнок, съевший гомеопатические лекарства отца, "спасся", поскольку не мог бы ими отравиться, я видал: там статье даже инфа одного из производителей о необходимости прятать их комплексный гомеопатический препарат от детей и его побочных эффектах.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости науки
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.