Проблеми журналістської освіти чи дійсно вони існують?

27 лютого 2017, 14:50
Власник сторінки
журналист
0
17

"Набагато складніше побачити проблему, ніж знайти її рішення. Для першого потрібна уява, а для другого тільки вміння. " Джон Десмонд Бернал

Розуміння того, що ти майбутній журналіст повинно приходити не тоді ,коли ти відіграв випускний, а набагато раніше. І можливо тоді не буде виникати проблем , чи думки про проблеми у журналістській освіті.

Перш за все це правильний вибір, щодо визначення профілю класу у школі, подача документів на навчання у ВНЗ.

На власному прикладі, я зробила саме такі висновки, про професію журналіста я задумалася у 8-му класі, тому обрала філологічний профіль, згодом прийшов час до вибору університету і тут постало питання, куди саме направити своє бажання і не отримати розчарування. Правильний збір інформації про навчальні заклади, а також День відкритих дверей, сформували певні думки за кожний університет. Тому рішення було прийнято досить швидко.

Зробити аналіз журналістської освіти, я можу тільки у власному Запорізькому Національному  Університеті, де отримала диплом бакалавра і зараз навчаюсь на магістра.

По-перше, правильний підбір викладачів на факультеті, це досить важливе питання, журналістика -  це молодіжне направлення, при якому постійно потрібно удосконалюватися і не зупинятися, бо якщо настане стоп, то студенти, які отримають дипломи через 4 роки, не матимуть розуміння, що від них потребує аудиторія та керівництво видання. Тому ставлю + Запорізькому Національному Університету.

По-друге, можливість здобувати не тільки теоретичні знання, а й на практиці відпрацьовувати свої знання та вміння. ЗНУ має можливість направлення на практику (TV 5 і ін), а також власні платформи, де можна пройти практику:  Незалежний студентський портал «Пороги» та радіо «Юніверс», але чомусь більшість практикантів йдуть, саме на власні платформи. Не можу поставити ЗНУ, в цому випадку + , так як вважаю державний університет повинен бути зацікавлений у різносторонності проходження практик, так як студенти після закінчення будуть мати можливість залишитися при роботі, одразу після випуску. Тому + -.

По-третє , візити іноземних фахівців, та українських знаменитостей ЗМІ , запрошення іноземних колег з метою проведення презентацій міжнародних програм для викладачів і студентів є багаторічною традицією Запорізького національного університету. Це напевно досить важливий + ЗНУ.

Не можу не назначити, щодо  технічної оснащеності факультету журналістики ЗНУ:  обладнані студії, ньюзруми та мультимедійні аудиторії.

Як завершення можу сказати, що перш за все, кожен сам для себе, повинен обрати , що для нього є журналістика  - творчість чи ремесло? І тільки тоді кожен почне аналізувати про проблеми журналістської освіти, та чи дійсно є проблема чи проблема в нас самих, варто розібратися.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости науки
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.