1.8. Продолжение эпопеи с моей стажировкой.

25 листопада 2016, 07:23
Власник сторінки
Преподаватель Вуза
0

Неразрешимый вопрос с моей стажировкой решился моментально после моего обращения в прокуратуру. Заявление в прокуратуру

Реакция на это заявление - моментальная. Принято решение о направлении меня на стажировку.

Приношу свою искреннюю благодарность прокурору г. Кропивницкого, Обласному управлінню освіти и  начальнику отдела практики КНТУ за оказанную помощь в решении вопроса и оформлении необходимых документов

Прокурору м. Кропивницький
вул. Мєдвєдєва, 11
м. Кропивницький 25006

доцента кафедри програмування та захисту інформації
Кіровоградського національного технічного університету,
Смірнова Володимира Вікторовича,
...

«Про порушення законних прав викладача ВНЗ»

Заява

Прошу захистити моє законне право на проходження стажування (підвищення кваліфікації) гарантоване законами і документами:

- Статтею 57 закону України «Про вищу освіту».
- Статтею 27 закону України «Про наукову і науково-технічну діяльність».
- Колективним договором між адміністрацією і профспілковим комітетом КНТУ, п. 4.1.
- Планом підвищення кваліфікації викладачів кафедри програмного забезпечення (програмування та захисту інформації) на 2012-2017 р.р.

На підставі перерахованих документів, у 2015 і 2016 роках мною на ім'я зав. кафедрою «Програмування та захисту інформації» (ПЗІ) КНТУ Смірнова О.А. неодноразово надавались заяви на проходження стажування в Кіровоградському державному педагогічному університеті імені Володимира Винниченка (КДТУ).

Заява, подана в грудні 2015 р. була відхилена на тій підставі, що 2016 рік ще не настав, тому проходити стажування ще рано. Однак, більше десятка співробітників кафедри, які за планом повинні були проходити стажування в 2016 році, без всяких перешкод пройшли стажування в 2014 і 2015 роках.

Протягом весняного семестру 2016 р. мною на ім'я зав. кафедрою ПЗІ Смірнова О.А. було подано кілька заяв, які також були відхилені. Остання моя заява про проходження стажування в травні 2016 р. була проігнорована. Рішенням кафедри ПЗІ моє стажування було призначено на червень 2016 р.

Поняття «рішення кафедри» в зазначеному контексті відсутнє у законах, які гарантують моє право на підвищення кваліфікації. Тому будь-яке голосування і так зване «рішення кафедри» з цього питання не має під собою законних підстав.

Мої заперечення про те, що в КДТУ в червні проходить екзаменаційна сесія і стажування в цей період неможливе, до уваги не бралися.
Документи на моє проходження стажування від КНТУ в КДТУ не надавались, тому стажування не проводилося.

Таким чином:
1. Має місце порушення мого законного права, гарантованого законами і документами:
- Статтею 57 закону України «Про вищу освіту».
- Статтею 27 закону України «Про наукову і науково-технічну діяльність».
- Колективним договором між адміністрацією і профспілковим комітетом КНТУ, п. 4.1.
- Планом підвищення кваліфікації викладачів кафедри програмного забезпечення (програмування та захисту інформації) на 2012-2017 р.р.

2. Призначення мого стажування так званим «рішенням кафедри» під час екзаменаційної сесії в КДТУ вважаю знущанням і приниженням моєї професійної честі і гідності викладача.

3. Вважаю, перешкоди що створюються з боку зав. кафедрою ПЗІ Смірнова О.А. в реалізації мого законного права на підвищення кваліфікації обумовлені моїм листом на ім'я міністра освіти України, в якому наведені факти грубих порушень в навчальному процесі КНТУ зав. кафедрою ПЗІ Смірновим О.А.

Щодо порушення мого законного права на підвищення кваліфікації на ім'я ректора КНТУ мною була подана доповідна записка від 26.06.2016. Однак, жодних заходів, спрямованих на реалізацію мого законного права на підвищення кваліфікації прийнято не було.

Прошу:
1. Вжити заходів до виконання зав. кафедрою ПЗІ КНТУ Смірновим О.А положень статті 57 закону України «Про вищу освіту», статті 27 закону України «Про наукову і науково-технічну діяльність» і керівних документів КНТУ.
2. Захистити моє законне право на проходження стажування, гарантованих зазначеними законами.

доцент кафедри програмування
та захисту інформації КНТУ                                         В.В. Смірнов

14.09.2016.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости науки
ТЕГИ: КНТУ-Елисаветград
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.