Тенденції цьогорічної вступної кампанії 2016

13 серпня 2016, 00:40
Власник сторінки
журналист
0
115
Тенденції цьогорічної вступної кампанії 2016

Або в яких спеціалістах зацікавлена держава

Керівники Міністерства освіти та науки України звітують про вдалу вступну кампанію у вищі навчальні заклади. Не зазначаючи, що  супернова програма по розподілу бюджетних місць є комп’ютеризованою і направляє студентіввчитись у різні куточки нашої держави. Наприклад: миколаївців у Тернопіль, а львів’ян у Херсон. Вимушуючи тим самим студентів вибирати вузи, що користуються не дуже великим попитом на платній основі.

Поговоримо про те, в яких саме спеціалістах зацікавлена держава.

Отже, першу сходинку займає філологія – (108,184) абітурієнтів, другу – юристи (105,347), третю – менеджери (70,785), потім комп’ютерні та IT- технології(64,811), що складає – 60% від усіх місць. Таким чином пріоритетами для держави є перекладачі та викладачі іноземних мов, юристи, менеджери та комп’ютерники.

Напрям уряду зорієнтований на зовнішнє управління викликає питання -  чому ми відмовляємось від формування власної національної економіки?

Вище зазначене свідчить про те, що Уряд України бачить себе «урядом суто зовнішнього управління». В світлі цього відкривається сенс такого шаленого попиту на перекладачів (вони будуть потрібні для іноземців, що будуть керувати нашою державою) та спеціалістів в комп’ютерній сфері (для іноземного ринку праці).

 Тобто спеціалісти для внутрішнього ринку нікому не потрібні. І гасло «Україна для іноземців» на разі є як ніколи актуальним.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости науки
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.