Не твоя війна

30 квітня 2015, 11:57
Власник сторінки
0
87

Бій на світанні, сонце і дим. Мало хто знає, що ж буде з ним. Що буде завтра в юних думках – В когось надія, а в кого страх. С.Вакарчук

«Народна війна» - так називається дослідницький проект науковців «Меморіалу ім. Василя Стуса», що у Києві. Тут представлені детальні процеси створення власної держави та боротьби за неї. Усі пошукові сили сконцентровані на діяльності Директорії УНР, Центральної ради та Гетьманату. Безліч документів, фотоматеріалів та фактів, які щоразу вказують на неймовірну силу українського народу та бажання бути вільними й самостійними.

            То важко уявити з якою завзятістю та ненавистю кровава радянська рука ганьбила українську націю та мордувала власних агентів для винищення українців як таких. Проте діяльність вищеперерахованих органів та їхні виважені рішення надавали неабиякого опору совєтській чумі того часу.

«Звівши докупи всі ці документи, ми були вражені розмахом визвольної боротьби на теренах Центральної і Східної України. 268 збройних повстань відбулися з 1917 по 1932 рік. Це були цілі райони, створювалися такі республіки, як Холодноярська, які по 3 місяці не підпускали до себе більшовицькі війська. Нас 70 років вчили, що в Україні була громадянська війна, але документи свідчать, що понад 85% Червоної армії в Україні становили росіяни. Це була жорстока військова окупація. На кінець 1920 - початок 1921 року в Україні було мільйон 200 тисяч російського війська, 35 дивізій і 10 бригад, які були об’єднані у 5 армій», –  розповів автор, дослідник та впорядник виставки Роман Круцик.

Я лише можу уявити, яку кількість документів необхідно було вивчити і дослідити, щоб зробити таку істинну та щиру роботу. Виставка вкотре доводить «звідки ростуть ноги» ситуації, яка склалася сьогодні на території України. Наша країна окупована й досі, тими самими кривавими совєтськими ручищами. Ця дестабілізація українського населення проходить вже десятками років. Ця народна війна,то не наща війна. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости науки
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.