Ділитись, бо в тому є сенс

10 лютого 2013, 15:47
Власник сторінки
журналіст, аналітик
0
310

тільки бачення свого "дальнього" ближнього, від якого не залежиш чи на якому не залежить – оце вірний прояв морального здоров’я. зрештою, це християнський обов’язок, якщо когось це переконає.

недавно взявся збирати певну суму коштів на операцію одній людині. звернувся з таким проханням до своїх віртуальних друзів на фейсбуку. і виявив великий дефіцит емпатії. людям просто байдуже. 

в кожного є свої проблеми. і кожен думає, що кожен повинен сам вирішувати свої проблеми. це правда. але бувають ситуації, коли ну неможливо самому їх вирішити. і це не вияв безвідповідального життя, а складний збіг обставин. розумію, навіть на такі випадки є страхування чи позика в банку. але коли навіть це вже використано, що робити? шукати допомоги в ближніх. 

святий обов'язок кожної людини, якщо вона хоче такою називатись – бачити людей довкола себе, а не лиш себе і свій інтерес. отож коли ми думаємо, що проблеми інших нас ніяк не стосуються, то це помилка. стосуються, бо те як живе кожен член суспільства визначає як живе суспільство загалом. і вміти співдіяти, співпереживати, виказувати готовність допомогти чи мати певність на допомогу – це ознаки здорового суспільства. якщо ми хочемо таке мати, то мусимо вчитись таким простим речам як емпатія, доброта, милосердня. це речі, які додають тісніших зв’язків у суспільстві, взаємної довіри, співпережиття. інакше, коли закриваємось на своєму я, то прирікаємо майбутнє не тільки своє, але й цілої країни на повільний розпад. і навіть якщо це не тільки власне я, але наприклад турбота про рідних, то цього все одно мало. бо те ж саме виховання дітей у світлі "егоїстичного я" ніколи ні до чого доброго не приведе. 

тільки бачення свого "дальнього" ближнього, від якого не залежиш чи на якому не залежить – оце вірний прояв морального здоров’я. зрештою, це християнський обов’язок, якщо когось це переконає. отож, так як ділився святий наш князь десятиною так і ми мусимо ділитись. ділитись, бо то природньо. бо в тому є сенс.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи-ПРО
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.