Як бути студентом, щоб не опинитись біля розбитого корита?

01 вересня 2013, 18:11
Власник сторінки
журналіст, аналітик
0
939

В 90% тих студентів, яких сьогодні побачив в кафе, майбутнє після навчання буде розмитим як дорога йожика в тумані.

Прогулювався сьогодні містом і помітив, що різні кафе й бари переповнені студентами. Трохи поспостерігав за ними. Відчувається якась пафонстість. Мовляв, "ми же учімся в сталіце!". Їм здається, що успіх уже в цьому. Але безтурботність мине швидко. Студентські роки пролетять вмить і на фініші вони відчують холодний душ нікомунафігнепотрібності.
В 90% цих студентів в підсумку майбутнє після навчання буде розмитим як дорога йожика в тумані.
Мине ще не мало часу перші ніж життя, так смачно потовкши їх зі всіх сторін, запропонує якийсь більш-менш ясний життєвий шлях. 
Так от, шоб мінімізувати всі ті майбутні турбулентності, для загального блага порадив би зеленим студентам три речі:
1. Дійсно вчитись, якщо це був свідомий вибір професії. Якщо ні - чимшвидше змінити на те, що до душі, може навіть поближче до дому. Столиця - не панацея.
2. Застосовувати отриманні знання на практиці - стажування чи робота. Головне, що в студентські роки то не має бути засіб додаткового заробітку пари гривень, які будуть бездумно витрачені, наприклад, на дешеві ознаки мнимої статусності. Це має бути перевірка на конкурентноспроможність на жорстокому ринку праці.
3. Берегти батьківські кошти. Тратити їх на кафешечки, брюліки, айфончики тупо. Краще вкладати в свій розвиток - вивчення англійської, тренінги, культуру й подорожі. 
Думаю, в такому випадку після навчання ці студенти будуть більш підготовлені до дорослого життя і корисні суспільству.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи-ПРО
ТЕГИ: студенты,студент,навчання
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.