Чому цей уряд злочинний?

03 листопада 2013, 10:34
Власник сторінки
журналіст, аналітик
0
416

Я кожен день читаю про тендери і держзакупівлі. Там крадіжки мільйонами обчислюються. Знову ж таки, мільйон - те, чому ви присвятите все своє життя - інші "заробляють" за одну оборудку.

Повертаючись до одного з попередніх блогів, хочу щоб ви ще раз задумались про ті десятки мільярдів, які крадуться щороку з казни.

Я певен, що ви до кінця не усвідомлюєте, що це означає.

Ви хоча б підрахуйте свої заробки і ви зрозумієте, що більшість з вас заледве зможе заробити мільйон за життя! А тут йдеться можливо про 50 мільярдів!

Навіть формально якби їх розподілити по мільйону, то в Україні стало би на 50 000 мільйонерів більше. Але ці гроші замість того залишаються в кишенях сотень найбагатших корупціонерів.

Я кожен день читаю про тендери і держзакупівлі. Там крадіжки мільйонами обчислюються. Знову ж таки, мільйон - те, чому ви присвятите все своє життя - інші "заробляють" за одну оборудку. Це мало би вас бісити. Направду.

Але навіть не це найголовніше. Головне те, що через безбожну корупцію втрачає економіка України. 

Ви знаєте, що цього року бюджет недоотримає десь ті самі вкрадені 50 мільярдів. Ми позичимо, спишемо, зекономимо те, що вкрали там на верху. Будемо віддавати всі разом!

А крім того, через ту масову корупцію падає економіка. Уряд не надійний і неспроможний. Ніхто не хоче інвестувати в таку країну. Наприклад, за 8 місяців цього року - інвестицій на 41% менше, ніж торік!( І то треба враховувати, що 40% інвестицій - з офшорів, тобто раніше приховані від держави кошти).

А без інвестицій не буде росту (не кажучи вже про податки, без яких бюджет дірявий). Отож, в цьому році в нас знову буде мінусовий ВВП. Десь на рівні -1,3% (І квартал -1,1%, ІІ  -1,3%, ІІІ  -1,5%).

Знову втрачений рік! А ріст – це те що вкрай необхідно для усіх нас, щоб вибратись з бідності. Замість того, щоб досягати рівня хоча б 10 тисяч на душу, ми вперто топчемось на рівні 3-4 тисяч ось уже всі роки "покращення".

Хіба не стидно, що в Україні 2,2% населення живе в абсолютній бідності, а ще 1% наближений до цього (загалом, це близько 1,5 мільйона людей!). Хоча в тих же Казахстані чи Росії таких людей 0,6% і 1,3%.

Так, сумно. Що робити - не знаю. Знаю тільки одне - "покращувачі" довели свою повну неспроможність. Вони мусять піти. Тому на майбутнє жодного голосу, але жодного, чуєте, регіоналам! Корупціонерам тут не місце! 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи-ПРО
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.