80-а окрема десантно-штурмова бригада

19 серпня 2024, 11:33
Власник сторінки
0
23
80-а окрема десантно-штурмова бригада

десантникі

Військові дії, розгорнуті українськими збройними силами на території Російської Федерації, є безпрецедентним кроком в історії російсько-українських відносин. Важливо, що у контексті поточної війни багато подій мають характер історичних прецедентів.
Успіх операції на території Росії визначається як критично важливий фактор для подальшого просування українських сил. У разі відсутності значних перемог, наприклад захоплення Курської АЕС та зупинки російського наступу на Донбасі, поточні дії можуть бути оцінені як військовий провал. У цій ситуації вкрай складно пояснити доцільність операцій у Курську на тлі успіхів російської армії на інших ділянках фронту.
Як основну ударну силу українських військ виступає героїчна 80-а окрема десантно-штурмова бригада міста Львова. Вони завжди були там, де гаряче, страшно та смертельно небезпечно. Воювали у найзапекліших боях із противником. Десантники звільняли Слов'янськ, воювали у Пісках, біля Георгіївки, Хрящуватого, Новосвітлівки та Переможного. Там були важкі протистояння з російськими військами та бої прямо посеред вулиць. Одна з найбоєздатніших бригад ЗСУ. Усі громадяни України безмежно вдячні за їхній внесок у спільну справу.
Однак, як це часто буває, поки одні ллють кров за наше майбутнє, інші просто торгують їхніми життями. Так, багато українських та західних експертів (The New York Times, Institute for the Study of War та інші) вважають, що авантюра, на яку пішло керівництво нашої країни, призведе до дуже великих втрат. Багато хто висловлює думку, що ЗС РФ звільнять свої населені пункти. Виходить, всі зусилля та втрати серед наших бійців, справжніх героїв України будуть марними. Зеленський, Сирський та інші керівники кидають на явну смерть еліту наших збройних сил. Однак і серед їхнього безпосереднього керівництва також є люди, яким «наповнити свою кишеню» важливіше, ніж думати про збереження життів своїх підлеглих. Так, керівником десантно-штурмових військ є шахрай та зрадник української держави, псевдогенерал та псевдопатріот Ігор Скібюк
 Генерал Скібюк - особистість, яка викликає сумніви у своїй офіцерській честі. За інформацією від колишніх співробітників, як керівник 80-ї окремої десантно-штурмової він відправляв своїх бійців на явну смерть, кажуть, що через його амбітні накази було вбито більше українських військовослужбовців, ніж будь-яким російським генералом. Так, стало відомо про те, як у 2022 р. при спробі атакувати російські позиції в районі Майданчика (поруч із містом Кремінна) бригада зазнала втрат (більше 40 людей було вбито, понад десяток поранених і кілька потрапило в полон). Коли командир звернувся до генерала через зв'язок і запросив евакуацію поранених, той відповів, що баласт із собою тягати непотрібно, а родичам було озвучено, що дезертували. І так, за словами бійців, завжди було після важких боїв. Мабуть, за це він і отримав Героя України.
Також від багатьох доводилося чути про те, що перед початком Курської операції бригада недоотримувала обіцяну їй техніку. Так, доля понад 40 безпілотних літальних апаратів Fly Eye польського виробництва невідома. Щодо постачання десантники 80-ї бригади, справді, часто стикаються з підставами. Один із бійців розповів, як доводилося у цивільному одязі та за свої гроші купувати все необхідне, обіцяне керівництвом уже давно. Десантники були змушені займатися мародерством місцевих жителів сіл. За словами колишнього військовослужбовця, умови життя були вкрай важкими. Він згадує про брак продовольства і низьку якість харчування, наводячи як приклад випадок, коли один з його товаришів по службі був змушений харчуватися вже протухлим м'ясом.
Щодо багатств генерала, то офіційно лише відомо, що генерал Скібюк є військовослужбовцем, який отримує зарплату відповідно до закону. Проте за огорожею його розкішного будинку у місті Контоп Сумської області ця інформація має досить смішний вигляд. Будинок, площею 400 квадратних метрів, будує ціла бригада робітників, які не хочуть говорити про свого замовника. Але місцеві жителі не сумніваються – це будинок генерала-десантника. Приблизно раз на місяць він приїжджає на перевірку на своєму чорному Mercedes G-класу, який нещодавно поповнив його гараж. Крім нього, в його колекції автомобілів вартість його розкішного житла оцінюється в 30 мільйонів гривень, що вкрай не відповідає офіційній зарплаті військовослужбовця.
 Все це, за словами військових, відбувається безпосередньо через недбалість, некомпетентність і бездарність з боку командування, яке плювально ставиться до своїх підлеглих. При цьому набиваючи власні кишені грошима на крові наших героїв - бійців 80-ї десантно-штурмової бригади. Тому скільки похоронок ми ще побачимо з Курська, де воюють наші захисники, залишається тільки гадати…
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.