Україна після війни – як історія Успіху

08 серпня 2024, 11:45
Власник сторінки
експерт, політолог
0
63
Україна після війни – як історія Успіху

Для цього треба повернутися до своїх власних засад життя, звичаїв та традицій українців як народу зі славною багатовіковою історією. І зуміти поєднати їх із вимогами сучасності.

Як це зробила, наприклад, Консервативна партія Великої Британії.

Мудрий Екклезіаст казав: «Усьому свій час, і час усякій речі під небом: час війні і час миру». Зараз у нас війна, яка й визначає, на що безумовно мають бути спрямовані головні зусилля. Час миру ще не настав. Але, погодьтесь, питання не у тому, чи прокинуться одного чудового ранку українці в країні, де закінчилась, нарешті, війна. А у тому, в якій країні вони прокинуться і яку країну захочуть будувати після війни.

Першого ранку без війни ми прокинемось зовсім в іншій країні, ніж у тій, у який ми прокинулись крайнім умовно мирним ранком 23 лютого 2022-го. Повернутися у той час неможливо апріорі. Й окреме важливе питання ще у тому, що якщо б це було теоретично можливо, то чи багато хто захотів повернутися в країну зразку, скажімо, січня 2022 року?

Якщо казати вже не теоретично, а практично, то першим післявоєнним ранком ми прокинемось уже в іншій, НОВІЙ мирній Україні. Якою саме вона буде - достеменно не зможе розповісти ніхто. Тому що у жодної людини немає досвіду облаштування сучасної України і свого життя у ній після повномасштабної війни.

Але те, що варто і можна зробити – це завчасно сформувати бачення того, у якій Україні ми б хотіли+могли б жити.  Для того, щоб не втрачаючи часу, зі старту розпочати впевнений рух для втілення цього бачення. Бо після закінчення війни прихильна до нашого багатостраждального й при цьому надзвичайно талановитого великого народу Доля надасть нам ще один шанс побудувати країну, в якій всі українці захочуть та зможуть жити з гордістю та у достатку.

Попередні такі шанси від Долі були, на жаль, змарновані. Побудувати таку країну не вийшло тоді, коли Україна отримала незалежність після розпаду радянської імперії на початку 90-х. Не вийшло під час спроб перезавантажити країну після першого Майдану 2004-го та другого Майдану 2013-2014 років.

Й самі ті втрачені шанси, й умови, в який вони надавались після війни будуть цікавити лише істориків. Тому що після війни ми всі разом будемо творити нову країну в нових умовах.

І треба, щоб ця праця завершилась успішно. Ми з однодумцями у громадській консервативній ініціативі «Гідність і Традиція» впевнені: цього разу в жодному разі вже не можна марно намагатися збудувати нашу країну й наше життя у ній за відірваними від життя, хоч і красивими віртуальними схемами. А треба повернутися до своїх власних засад життя, звичаїв та традицій українців як народу зі славною багатовіковою історією. І зуміти поєднати їх із вимогами сучасності – як це зробила, наприклад, Консервативна партія Великої Британії. Щоб гідно та з вдячністю прийняти подарунок від  Долі та побудувати, нарешті, СВОЮ нову країну.

Якщо Ви згодні з таким підходом, у Вас є можливості та бажання долучитися до цього процесу – запрошуємо приєднуватися до нашої ініциативи. 097 948 39 75, andreymis1@gmail.com.

 #Консервативна ініціатива «Гідність і Традиція» 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.