Політичні розбірки міських депутатів

12 лютого 2024, 16:43
Власник сторінки
політолог, експерт, блогер
0
29

Політичні розбірки міських депутатів могли спричинити загострення українсько-польських стосунків.

2 лютого 2024 року депутат Бродівської міської ради Ольга Кравчук на своїй особистій сторінці соціальної мережі «Фейсбук» опублікувала допис «наруга над могилами під керівництвом Бродівської міської ради». У даній публікації вона виклала відео та фотознімки із Бродівського центрального кладовища, де напередодні міське комунальне підприємство «Броди» розчистило ділянку під захоронення на колишніх закинутих безіменних похованнях 1914-1920 років. Викладена депутаткою інформація та фотоматеріали свідчили про «ганебні» дії МКП «Броди» та Бродівського міського голови Анатолія Белея та подані, як «наруга над могилами польських військових поховань».

Щоб польська сторона звернула увагу на ці «незаконні дії української влади» Ольга Кравчук дописала,- «P.S. прошу максимального репосту, тегайте посольства, міста-партнери, поширюйте по польських групах, цього так залишити НЕ можна!» та в коментарях сама ж здійснила теги на: «Konsulat Generalny RP we Lwowie», «Генеральне Консульство РП у Львові», «Посольство Республіки Польща у Києві», «Ambasada RP w Kijowie», «Andrzej Duda».

Звичайно дана публікація не пройшла повз увагу офіційних представників РП в Україні та членів польської національної меншини регіону. З метою перевірки фактів ймовірного знищення польських військових поховань, представниками Генерального консульства РП у м. Львові проведена перевірка у м. Бродах Львівської області, яка спростувала інформацію, викладену Ольгою Кравчук. Враховуючи зазначене, 10 лютого 2024 року на офіційному сайті Генерального консульства РП у м. Львові було розміщено спростування цієї інформації, - «У зв’язку із появою у медіапросторі неправдивих повідомлень про нібито знищення кварталів загиблих у Першій світовій війні солдат та загиблих у 1920 році польських солдат, які поховані у м. Броди Генеральне консульство РП у м. Львові повідомляє, що такого інциденту не було».

Як з’ясувалося згодом, політичні розбірки між Ольгою Кравчук та керівництвом органу місцевого самоврядування Бродівської міської ради тривають вже не один рік. Вона намагається дискредитувати Бродівського міського голову Анатолія Белея у всіх сферах діяльності. Однак, цього разу політичні чвари депутатів Бродівської міської ради могли спричинити загострення українсько-польських міждержавних відносин та викликати прояви національної ворожнечі і ненависті поляків до українців.

Нажаль є у нас і такі депутати, які через особисті амбіції можуть завдати шкоди іміджу України на міжнародній арені. Однак, історія неодноразово підтверджувала та українські і польські народи знають - виникнення проблем в українсько-польських відносинах йде на користь лише нашому спільному ворогові – росії.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.