Опалювальний сезон 2023-2024 рр: щасливий кінець

30 січня 2024, 10:21
Власник сторінки
член Наблюдательного совета Института энергетических стратегий
0
25
Опалювальний сезон 2023-2024 рр: щасливий кінець

Що, знову всі носяться із Зеленським і Залужним? Даремно переживаєте.

Ні Зеленський, ні Залужний не впливають на рішення про можливе звільнення Залужного. Що скажуть – то і зроблять. Але видовище іще трохи і переплюне в політичному сенсі давню-давню гризню Ющенка і Тимошенко.

Краще давайте про хороше. Опалювальний сезон 2023-2024 рр можна вважати завершеним і таким, що відбувся успішно. До середини лютого має зберігатись умови м’якої зими. Навіть якщо припустити, що різко зміниться прогноз погоди і в другій половині лютого буде різкий провал виробництва електроенергії, дефіцит, то період відключень електроенергії не буде значним.

Кому ми цим всім завдячуємо? В «Укренерго» кажуть, що Богу. Ну, і далі по спадаючій – природі, природі і ще раз природі. Теплий листопад і м’який зимовий грудень, половина м’якого зимового січня, очікувана половина м’якого зимового лютого. Єврозима, словом.

Обстрілів енергосистеми фактично не було. Навіть окремі випадки влучання носять не цілеспрямований, а радше супутній ефект. Тому навіть у складному минулому році в кінці лютого вже практично не було відключень.

Це я чому так кажу. Щоб населення знало правильну відповідь і не здивувалось, коли у березні-квітні-травні «Укренерго», «Нафтогаз», ДТЕК, Шмигаль, Галущенко будуть голосно мовчати в інтерв’ю про свої подвиги і заслуги під час «найтяжчої зими». Напевно, уже і список нагороджуваних готовий в Офісі президента. Кому зірку, кому медаль, а кому лише грамоту.

Тому тепер буде перерва на літній відпочинок і підготовка до наступного опалювального сезону.

Що населення чекає у квітні-жовтні 2024 року?

1. Дебати і активна підготовка грунту для підвищення тарифів на електроенергію для населення. Це не жарти. Звіт необхідно передати у посольство США в Україні, які в минулому році у вересні вже вислали чорну мітку з попередженням підвищити тарифи. Звичайно, тариф не зросте до 6 грн, але 3,5-4 грн/кВт – це нова ціль влади.

2. Дебати про підвищення тарифів на газ. «Нежданчик»? Ну, а хто казав, що по дорозі у світле комуністично-європейське майбутнє будуть годувати? Цікаво, чи голова «Нафтогазу» Чернишов сам еволюційно покине «Нафтогаз», щоб не втрати свої тяжко зароблені репутаційні бали, коли доведеться на кожному кутку розповідати, що тарифи на газ треба підвищити до 10-12 тис. грн. за 1000 куб .м.

3. Подальше накопичення боргів за комунальні послуги. Від того, що офіційно суму боргів не оприлюднюють вона не стане менше 220 млрд. грн.

4. Продовження ремонту об’єктів «Укренерго». Проблема у тому, що немає грошей для повноцінного відновлення стану підстанцій. США і ЄС нічого не дадуть. Своїх грошей вистачить на профілактичні роботи. Тому підстанції залишаться в режимі недоремонтованих.

5. Продовження будівництва бетонних укриттів для підстанцій. Якщо вони не знадобились у цьому сезоні, то не факт, що вони не будуть потрібні у опалювальному сезоні 2024-2025 рр. Але вже потихеньку із «Укренерго» розбігаються ті, хто мав би відповідати за витрату коштів. Новим директором Агенції оборонних закупівель стала вже екс-представник «Укренерго» Марина Безрукова. Складе достойну компанію голові Агентства відновлення Мустафі Найему.

6. Ну, і як завжди запаси газу і вугілля. Ніхто не зробив ніяких уроків, ні «Нафтогаз», ні ДТЕК, ні «Центренерго». А тому буде як буде.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Нафтогаз,отопительный сезон,Укрэнерго,ДТЭК
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.