Чому не треба критикувати Фаріон? Або про майбутнє перетворення у «Фаріон»

08 листопада 2023, 09:07
Власник сторінки
член Наблюдательного совета Института энергетических стратегий
0
40
Чому не треба критикувати Фаріон? Або про майбутнє перетворення у «Фаріон»

Давно просять написати про українську мову. Особливо після історії з таксистом. Тепер Фаріон.

Писати особливо немає чого – хто говорив українською мовою, той і далі говорить. А хто почав говорити, то завтра і на китайську легко перейде.

Але ближче до Фаріон. От що впадає в око. Чому це Фаріон так активно критикують люди, які лише недавно перейшли на українську мову і ще вчора були тими кого Фаріон поливала як вони тепер кажуть лайном? Адже ці люди говорили російською, писали російською, думали російською. І немає значення чи це депутати, міністри, омбудсмени, президенти чи інші просто активісти і патріоти.

Зрештою, як і сама інтервюерка чергової скандальної заяви Фаріон. Для неї українська мова – просто інструмент. Як там люблять посилатись на Шевченка: «Німець скаже: Ви моголи. Моголи! моголи! Німець скаже: Ви слав'яни. Слав'яни! слав'яни!»

І останні роки учорашні російськомовні, а зараз щирі україномовні (але ті ж самі українці) хочуть переконати усіх нормальних людей, що це вони просто помилялись просто «по жизні» і лише зараз усвідомили визначну роль української мови у житті планети. А про Бандеру – так я взагалі мовчу. Такої масової любові до вождів я не бачив непевно від часу масової любові до вождя світового пролетаріату Леніна. Вчора – Леніна. Сьогодні – Бандеру. Завтра – іще іншого на кого вкажуть.

Так от. Я шо вам скажу, усі ці добрі, нові україномовні люди, які критикують Фаріон. Ви теє, того, не розслабляйтесь. І даремно так наїжджаєте на Фаріон. Ви ж повинні розумієте, що наступний етап вашої українізації та досягнення повного, абсолютного, майже «світової душі» по Гегелю – це повне переймання риторики Фаріон, перетворення у «Фаріон»? Матрицю дивились? Конспектували? Отож. 

І ви вслід за Фаріон будете називати своїх учорашніх співвітчизників, які так і залишаться російськомовними (не зрадивши свою історію, культуру, свідомість, генотип) – москворотими, бидлом.

Нє, не думаєте так? Ну-ну. Згадайте ситуацію іще 10 років тому, а краще 20 років. Із насмішками чи зневагою над українською мовою. І подивіться на себе у дзеркало – у вишиванці, виспівуючи гімн, розмальовуючи писанки і слухаючи пісні про Бандеру.

Есть у революции начало, нет у революции конца!

Можна буде і далі про мову писати. Як бачимо – не закриті Комуністична партія і Партії регіонів насправді використовували тему мови. Адже була така популярна політтехнологічна концепція. Тому через пару постів повернусь до нових аспектів мови у політичному житті нашої України.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: українська мова,Фаріон
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.