Ультраправа партія «Конфедерація» втрачає підтримку виборців.

06 вересня 2023, 10:50
Власник сторінки
політолог, експерт, блогер
0
225

Менш ніж за два місяці до виборів у Республіці Польща опубліковано чергове опитування щодо підтримки політичних партій.

Ультраправа партія «Конфедерація» втрачає підтримку виборців.

 

Менш ніж за два місяці до виборів у Республіці Польща опубліковано чергове опитування щодо підтримки політичних партій. Його очолює «Право і справедливість», за нею йде «Громадянська коаліція». Якби вибори відбулися цієї неділі, то на них перемогли б Об’єднані правиці, які перебувають при владі 8 років, тобто «Право і справедливість» та її партнери по коаліції. Ярослав Качинський і його команда можуть розраховувати на 35,59 відсотка голосів. Друга в рейтингу «Громадянська коаліція», яку підтримує - 30,35 відсотка поляків. Замикає подіум «Третій шлях», з результатом 10,71 відсотка. Партія «Конфедерації» віддали б голоси 10,40 відсотка респондентів.

За останній час у Республіці Польща проведено декілька опитувань, які показують, що частка тих, хто був проти надання допомоги Україні, істотно знижується. Рейтинг ультраправих партій, які були проти надання допомоги українцям та Україні, почав значно падати.

Зокрема, популярний портал DoRzeczy.pl провів два опитування. Їхні результати показали зниження рейтингу польської ультраправої партії «Конфедерація», чиє стрімке зростання перед прийдешніми парламентськими виборами у Польщі посилило побоювання щодо зменшення рівня допомоги України з боку Варшави і ставлення поляків до українців. Водночас, згідно з цими опитуваннями, за об’єднану коаліцію, яка зараз перебуває при владі і всіляко підтримує Україну, готові проголосувати 35,9% респондентів (якби вибори відбулися найближчими днями). Й це – на 1,6% більше, ніж у попередніх опитуваннях. Крім того, опозиційна «Громадянська коаліція» також зафіксувала зростання рейтингу й зараз має результат у 30,2% голосів. Фактично, поляки чітко показують, що їхня підтримка ультраправих, які проти допомоги українцям, значно скорочується.

Як показує вище згадане опитування, все більше прихильників навіть найрадикальніших партій почали розуміти важливість допомоги нашій державі і підтримки України у боротьбі з російськими окупантами. Можливо, поляки мають реальні побоювання, що Кремль може завдати ударів і по їхній батьківщині. А щоб цього не сталося, саме Україна має зупинити тирана путіна і агресора - росію.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.