На одного «руського» менше.

13 липня 2023, 10:20
Власник сторінки
політолог, експерт, блогер
0
280

Ще один учасник шпигунської мережі

Ще один учасник шпигунської мережі, яка діяла у Республіці Польща на користь російської розвідки, потрапив до рук співробітників Агентства внутрішньої безпеки. Співробітники AВБ затримали його у м. Конін, РП. Це вже п’ятнадцята особа, якій висунуто обвинувачення у великому розслідуванні, яке проводить Люблінський відділ Національної прокуратури.

Затриманий шпигун проживає в Польщі з 2019 року. Діяв переважно в Померанії.  Він здійснював розвідку об'єктів критичної інфраструктури, зокрема військових об'єктів та морських портів РП. Зловмисник фотографував військовий порт у м. Ґдині, військовий аеропорт в околицях та техніку, якою користувалися польські солдати. Зроблені фотоматеріали затриманий передав російській розвідці, за що систематично отримував винагороду. Крім цього, він здійснював моніторинг залізничних колій, що ведуть до України, у тому числі збирав інформацію про постачання зброї до Києва. Також, підозрюваний готував диверсійні акти, спрямовані на саботаж постачання техніки, зброї та допомоги Україні. Поширював на замовлення російської сторони специфічний контент, який вписується у активну пропагандистську діяльність проти України та Польщі.

Затриманому інкримінують участь в організованому злочинному угрупованні та діяльність на користь зовнішньої розвідки проти інтересів Республіки Польща. Його тимчасово заарештували. Це вже 15-й учасник ліквідованої кілька місяців тому шпигунської мережі, до якої входять громадяни кількох країн із-за східного кордону Польщі.

Викриття російських шпигунів польськими спецслужбами сприяє посиленню військового потенціалу України за рахунок зброї, яка скеровується західними партнерами через територію РП. Поляки знають, бо історичний досвід показує, що позбавлення незалежності однієї країни в регіоні неминуче веде до втрати незалежності іншими. Тому, відновлення суверенітету і територіальної цілісності України означає безпечну Польщу, а відповідно, й мирну Європу.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.