Корупція та підкуп виборців Терентьєвим: вся надія на НАБУ?

18 травня 2023, 09:29
Власник сторінки
політичний експерт, письменник
0
477
Володимир Цибулько, політичний експерт, письменник

Нещодавно стало відомо, що Державне бюро розслідувань проводило у Київській міській військовій адміністрації обшук, зокрема шукаючи матеріали щодо Михайла Терентьєва.

Він є депутатом Київської міської ради від партії УДАР Віталія Кличка, очолює там Постійну комісію з питань архітектури, містобудування та земельних відносин. А також є директором КП Інженерний центр. Але ДБР прийшло по нього не через діяльність на посадах у столичній владі, а через те, що записавшись після початку масштабного вторгнення до Тероборони - вочевидь заради політичного піару - Терентьєв майже одразу “злився” і самовільно залишив розташування військової частини ще весною минулого року. Тобто - дезертирував, причому під час війни.

Це, звісно, правильно, що за таке має бути відповідальність. Але в мене питання до правоохоронців: як щодо діяльності цього персонажа по місту Києву? Всі бачили відео, де він напередодні виборів восени 2020 року разом зі своїм помічником організував просто скупку голосів. Чому цього ніхто не розслідує? Скільки ще можна робити вигляд, що “нічого не було”, коли є прямі докази кримінального правопорушення?

До речі, тут і до пана мера питання: може, Віталій Володимирович зрештою набереться мужності зробити відповідну заяву, визнавши, що голоси за його депутата були куплені. Причому за корупційні кошти, які Терентьєву виділяв його давній “покровитель” Денис Комарницький. Вони у зв’язці ще з часів Черновецького, коли Міша керував “сітку бабусь” у Печерському районі.

Ну і якщо вже згадувати про корупцію, то варто підняти документи по його КП, яке неодноразово ставало фігурантом кримінальних розслідувань за підозрою у розтраті та присвоєнні бюджетних коштів. Але найбільша корупція Терентьєва навіть не там. Адже зараз він - голова найжирнішої комісії, де дерибан землі продовжується, незважаючи на війну.

Але ж чому ніхто це не розслідує? Тому що по всіх кримінальних справах Михайла Терентьєва “рішає” старий соратник Кличка, “заслужений юрист” Роман Романюк. Який вже багато років допомагає київським чиновникам уникати відповідальності за розкрадання бюджету, розпили, відкати тощо.

І тут теж прохання до правоохоронців: візьміться вже нарешті за цих “товаришів”, які і досі курують всю корупцію в Києві. З такими “героями” як Терентьєв, Комарницький, Романюк та іншими у вас в столиці роботи просто сила-силенна. І тут вся надія на детективів НАБУ, яке останнім часом довело, що є справді незалежним та ефективним органом.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.