Іран посилює військову співпрацю з рф. Потрібен розрив дипломатичних відносин

08 березня 2023, 20:38
Власник сторінки
Політолог
0
1033
Іран посилює військову співпрацю з рф. Потрібен розрив дипломатичних відносин

Сьогодні британські журналісти, а саме телеканал Sky News злив дані служби безпеки про те, що офіційний Тегеран все більше вляпується у війну Росії проти України. Київ має реагувати.

Сьогодні британські журналісти, а саме телеканал Sky News злив дані служби безпеки про те, що офіційний Тегеран все більше вляпується у війну Росії проти України.

За даними джерела, Іран відправив зі свого порту щонайменше два вантажних судна під російським прапором. Ці кораблі були набиті під зав’язку 100 мільйонами набоїв різного калібру від 5,56 мм до 14,5 мм. Також були відправлені 300 тисяч снарядів для гранатометів, протитанкові ракети, мінометні міни та артилерійські снаряди. Кажуть також про 10 тисяч бронежилетів та шоломів. Рейси відбулися внутрішнім Каспійським морем у першій половині січня. 

Кремль розплатився вантажем звичайною готівкою. Ось вам і санкції. До слова, накопичення готівки може бути відповіддю, чому декілька місяців поспіль фіксується падіння доходів федерального бюджету 40+% від нафтогазової торгівлі. Вплив санкцій, звичайно, є. Але частину просто перевели в тінь за готівку в доларах. 

Тобто ми окрім декількох партій славнозвісних Шахедів бачимо, як Іран продовжує занурюватись у болото ганебних зв’язків з Москвою. В хід пішла артилерія та інший боєкомплект. Не забуваймо також про імовірність постачання Тегераном балістичних ракет. Нагадаю, що загроза застосування цієї зброї пришвидшила тему з постачанням країнами заходу системи Patriot. 

Окремо зазначу, що рейси іранських військово-транспортних літаків Іл-76 здійснюються систематично. Так, у другій половині лютого було зафіксовано понад п’ять таких рейсів. 

Іронічно, іранці постачають росіянам інструменти знищення українців, натомість ми продовжуємо годувати цю 87-мільйонну країну. 

Уявіть, зерновим коридором, який зараз намагаються продовжити, відправлялося зерно зокрема і в Іран. На це звернули увагу профільні аграрні онлайн-ресурси і підтверджуються даними системи моніторингу судноплавства MarineTraffic. Мова йде про близько 200 тисяч тонн продукції, направлених напряму в Іран. Це, звичайно, менше в понад 10 разів від того, що направлялось іранцям в довоєнний період. Тоді, до речі, загалом товарообіг становив близько 700 млн дол в рік. Але невже ми маємо підтримувати продовольством режим, що обрав тотально антиукраїнську позицію?

Окрім обмеження, власне торгівлі з країною, що підтримує російських окупантів, мають бути здійснені конкретні дипломатичні кроки. Нагадаю, ще в жовтні минулого року Міністерство закордонних справ направило президенту Зеленському пропозицію про розірвання дипломатичних стосунків з Іраном. Але віз і нині там. Думаю, це питання мало б опрацюватись в Офісі Президента у найкоротші терміни.

Об’єктивно, Іран перетнув червону лінію. Тому жорсткі економічні санкції, розрив дипломатичних відносин за безпосередню участь у війні проти України. Офіційний Київ у цьому питанні має показати проактивну позицію, як і робив це протягом всієї широкомасштабної війни.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Росія,МЗС,Іран,війна,санкції,Росія-Україна,Володимир Зеленський
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.