Рф продовжує техногенний шантаж: під ударом – ДніпроГЕС

26 жовтня 2022, 22:38
Власник сторінки
історик, юрист
0
16
Рф продовжує техногенний шантаж: під ударом – ДніпроГЕС

Підсумовуючи, хотів би зауважити, що можливість штучно створеної техногенної катастрофи росіянами внаслідок підриву ДніпроГЕС може призвести до вкрай тяжких наслідків. Звертаю увагу, що у вищезгаданій статті експерт Комаров не виключає можливості нанесення ядерного удару по цьому критичному об"єкту інфраструктури.

Днями Президент України Володимир Зеленський заявив, що російські окупанти замінували дамбу й агрегати Каховської гідроелектростанції.

Якщо росіяни наважаться підірвати Каховську ГЕС, під загрозою опиниться 80 населених пунктів. Під водою опиниться значна частина Херсонської області, а сотні тисяч людей постраждають.

Утім, на мою думку, російські окупанти можуть вдатися до підриву ще однієї дабми на Дніпрі. Нею може стати гребля ДніпроГЕСу.

Невипадково російські засоби масової інформації поруч з ракетними ударами вкидають інформацію про можливість техногенної катастрофи, а саме – підриву греблі Запорізької ГЕС (мається на увазі ДніпроГЕС – ред.)

У цьому контексті варто згадати тяжіння путіна до історичних паралелей.

У роки Другої світової війни готуючись залишити Запоріжжя, радянське командування застосувало тактику "випаленої землі", яку 3 липня 1941 року, проголосив особисто Сталін. У відповідності до його вказівок, на територіях, які залишалися ворогу, передбачалося знищення всіх промислових і ресурсних баз, щоб німці не могли їх використати. Доля цивільного населення, яке залишалося на окупованій території, в розрахунок не бралася. В історичній літературі кількість жертв цієї техногенної катастрофи називається від 20 000 до 100 000 осіб.

Варто зауважити, що ДніпроГЕС значно потужніша щодо першого залпу води. Адже тут перепад у два з половиною рази вищий, у порівнянні з Каховською ГЕС. Нагадаю, Каховську ГЕС будували в 50 роках минулого століття. Для цього рівень води у Дніпрі штучно підняли на 16 метрів та створили Каховське водосховище, об'ємом понад 18 км³.

Примітно, що ще до початку повномасштабного вторгнення в Україну в російських ЗМІ почали з'являтися повідомлення про можливість техногенної катастрофи на ДніпроГЕС.

Так, наприклад, у 2019 році видання "Военное обозрение" опублікувало статтю з красномовною назвою "ДніпроГЕС, або чим реально загрожує Україна росії". У статті годі шукати відповіді на запитання чим же саме загрожує Україна рф. Натомість, у статті розлого даються пояснення щодо начебто аварійного стану ДніпроГЕС і наслідків техногенної катастрофи.

Варто процитувати політ фантазії автора статті: "Будинки змете величезною 20-метровою хвилею, яка рухатиметься зі швидкістю 17 метрів за секунду. Звичайно, буде повністю знищено всі мости на Дніпрі. У зоні катастрофічного затоплення опиняться понад 100 тисяч людей лише у місті Запоріжжі", –  на ядерну загрозу.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.