Угорщина Орбана — троянський кінь Росії у Європі

23 вересня 2022, 12:49
Власник сторінки
0
216
Угорщина Орбана — троянський кінь Росії у Європі

Як Угорщина, чим далі – тим більше, перетворюється на диктаторську країну на подобі Росії.

Угорщина підтримує проросійські ідеї, а у війні Росії проти України схиляється на бік Кремля.

Звинувачення на адресу Києва і Заходу у війні відіграє важливу роль у виборчому наративі Орбана. “Це чудово відповідає євроскептичному популізму Фідес, який стверджує, що корумпований імперіалістичний Захід ставить під загрозу стабільність у Центральній та Східній Європі”

31 серпня Угорщина домовилася з РФ про додаткові постачання газу з 1 вересня.

31 серпня очільник МЗС Угорщини Сійярто заявив, що ЄС призупинить угоду з Росією про спрощення видачі віз росіянам. При цьому загальна заборона на видачу віз не буде введена, оскільки щодо цього немає одностайності.

В Угорщині лише 3% виборців Орбана звинувачують РФ у війні в Україні.

Тенісист Сергій Стаховський впевнений, що Угорщина — це маленька Росія, адже як держава, повністю підтримує країну-агресора.

І така підтримка не дивна, адже чим далі, тим більше Угорщина претворюється на Росію.

Днями на румунському сміттєзвалищі, серед будівельного сміття, знайшли стоси частково спалених (і вже заповнених) бюлетенів для голосування на виборах в Угорщині.

Повідомлення та фото з цього місця – поруч із шосе, що прямує до румунського міста Тиргу-Муреш – стало символічним образом, що демонструє саму суть останніх 12 років, впродовж яких Віктор Орбан знищував демократію в Угорщині.

А ще ці повідомлення підривають всіляку легітимність парламентських виборів в Угорщині, що відбулися в неділю 3 квітня.

Бюлетені, про які йдеться, знайшли за кордоном, бо Орбан дав можливість угорській діаспорі у сусідніх державах (у тому числі в Румунії) голосувати поштою. При цьому на знімках, що потрапили у ЗМІ видно, що в знищених документах позначки стоять біля опозиційних політичних сил.

Це – не єдине питання до багаторічного угорського прем’єра.

Так, навіть після повномасштабного російського військового вторгнення в Україну Орбан вважає "червоною лінією" енергетичні санкції ЄС проти Росії та виступає проти їхнього ухвалення. Угорщина продовжує спокійно імпортувати російську нафту та газ. Ба більше, незадовго до початку нового етапу війни, коли решта Європи стримувала Росію санкціями, прем'єр-міністр Угорщини особисто домовлявся із російським керівництвом про розширення поставок природного газу.

Також угорський уряд на чолі з Орбаном своєю постановою заборонив навіть перевезення територією Угорщини зброї, яка прямувала в Україну. Уряд виступає проти надання Україні угорської безпекової підтримки.

Утім, угорський лідер продовжує користуватися високою громадською підтримкою консервативного населення.

Більшість прихильників Орбана перебувають у інформаційній ізоляції.

Її формують афілійовані з урядом угорські ЗМІ та підсилює адміністративний ресурс у руках прем’єр-міністра.

Угорців годують маніпулятивним наративом про те, що ці дії керівництва "вбережуть угорські родини від необхідності платити ціну через цю війну". Але ж реальність інша. Насправді що довше триватиме війна в Україні, то більше за неї платитимуть зокрема угорці. Кожен додатковий день гуманітарної катастрофи приносить мільйони біженців до ЄС. Ціни на енергоносії вже зростають по всій Європі.

І жодні контракти з Путіним не дозволять Угорщині уникнути наслідків війни.

Кожен день ігнорування Орбаном вимог України буде також днем, що ставитиме питання: як так сталося, що чинне керівництво Угорщини, що вибудувало свою політичну кар'єру, експлуатуючи символічний капітал героїв Угорської революції 1956 року проти радянської (російської) диктатури, тепер зраджують пам'ять цих героїв!
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.