Чи справді УПЦ МП відмовилось від Москви?

08 липня 2022, 10:19
Власник сторінки
0
37
Чи справді УПЦ МП відмовилось від Москви?

Про незалежність УПЦ МП

Собор Української православної церкви Московського патріархату в п'ятницю, 27 травня, ухвалив рішення про "самостійність і незалежність" УПЦ, заявила прес-служба.

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну УПЦ МП опинилась в складному становищі.

З одного боку, російські війська нищили і продовжують нищити українські православні храми, вбивати прихожан і священників, а Московський патріарх Кирило фактично благословив війну.

З іншого - УПЦ досі була тісно пов'язана з Москвою і формально підпорядковувалась їй, що викликало суспільне обурення в Україні. УПЦ є частиною Російської православної церкви.

Проте УПЦ МП неодноразово зверталось до Кирила з проханням вплинути на владу Росії та захистити українців. Але марно.

Але чи справді УПЦ МП відмовилась від Москви, і чому саме тепер, адже війна триває вже 8 років,

Піля початку війни від УПЦ МП відмовилось більше 400 громад, напевно в цьому і полягають активні дії направлені на самостійність, але як показує практика, що більшість священників залишаються віддані Москві, та і Онуфрій теж, зважаючи на його «м’яке» прохання до Кирила про припинення війни.

Тож у питанні обрання патріархату кожен має власну думку, але дивлячись на УПЦ МП все стає зрозуміло і випливає питання, чому українці досі з ними.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.