Румунія підтримує Україну в боротьбі проти Росії

28 червня 2022, 17:02
Власник сторінки
0
384
Румунія підтримує Україну в боротьбі проти Росії

Румунська влада не піддається на провокації РФ

Від початку повномасштабного вторгнення РФ на територію України, Румунія всіляко допомагала українцям та державі, починаючи від прихистку біженців, закінчуючи гуманітарною допомогою та засобами захисту. Не зважаючи на тиск з боку Росії та намагання дезінформувати румунський народ, керівництво Румунії підтримує Україну на міжнародній арені та підтримала надання нашій країні статусу в кандидати в ЄС.

Також уряд Румунії оголосив тендер на ремонт залізничної лінії між Джурджулешти (Молдова) та портом Галац для перевезення вантажів з України. Про це заявив міністр транспорту Румунії Сорін Гріндяну, пише «Економічна правда».

«Ми оперативно запустимо залізничну лінію до порту Галац. 19 травня 2022 року закінчується термін проведення тендеру на ремонт ширококолійної залізничної лінії між Джурджулешти та портом Галац», – зазначив міністр.

За рахунок цього маршруту Україна зможе відвантажувати та отримувати вантажі через Молдову та порт Галац.

Таким чином, дунайський порт стане одним із ключових портів у регіоні для перевезення товарів та сировини. Ремонт цієї залізничної лінії триватиме 60 днів з дати підписання контракту.

Загальна вартість тендеру становитиме 1,289 млн леїв (2 млн грн). Проєкт фінансується бюджетом CFR Infrastructure.

Також кораблям під російським прапором, включаючи яхти або катери, з неділі, 17 квітня, заборонено заходити в румунські порти Чорного моря. Про це заявило військово-морське управління (ANR) Румунії, повідомляє «Главком» з посиланням на румунське видання Antena 3.

Своєю чергою, за словами міністра транспорту Румунії Соріна Гріндяну, судна під прапором України мають пріоритет у румунських портах та звільняються від оплати портових послуг. Про це повідомили українські прикордонники.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.