Війна не спише!

31 травня 2022, 10:02
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
0
423

Преса повідомляє, що сьогодні більшість у Раді хоче звільнити Людмилу Денісову з посади Уповноваженого з прав людини



Але відповідно до статті 10 Закону України  «Про правовий режим воєнного стану» та статті 4 Закону України «Про Уповноваженого…» у період дії воєнного стану не можуть бути припинені повноваження Уповноваженого. Я вже не кажу про те, що для звільнення мають бути вагомі причини, а не лише одне бажання Банкової.

Тому імовірне звільнення Уповноваженого буде незаконним і свавільним. Так, у нас війна, але навіть вона не дає владі індульгенцію на порушення Конституції та Законів України.

До того ж, право кожного звертатися до Уповноваженого за захистом своїх прав гарантоване статтею 55 Конституції України. Це право не може бути обмежене навіть в умовах воєнного або надзвичайного стану (стаття 64 Конституції України).


Олег Ляшко,
Лідер Радикальної партії


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: закон,права,Радикальна партія,Україна,Олег Ляшко,українці,Банкова,війна,захист,Конституція,Денисова,уповноважений з прав людини,воєнний стан
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.