Поблизу Білогорівки на Луганщині ліквідовано 500 окупантів: координати надали мі

21 травня 2022, 20:50
Власник сторінки
історик, юрист
0
205
Поблизу Білогорівки на Луганщині ліквідовано 500 окупантів: координати надали мі

За даними Інституту вивчення війни, могли бути вбитими або пораненими до 485 російських солдатів та знищені понад 80 одиниць техніки.

Завдяки наданій силами спротиву Луганщини інформації, ЗСУ розбили війська рф поблизу Білогорівки: мінус пів тисячі окупантів та 80 одиниць ворожої техніки 

знищена ворожа техніка


На Луганському напрямку ворог зосередив основні зусилля на взятті під повний контроль Сєвєродонецька.

У перших числах травня аналітичний відділ ГІ "Права Справа" отримав оперативну інформацію щодо планів командування російських окупаційних військ здійснити передислокацію особового складу і важкої бронетехніки через понтонну переправу в районі с. Білогорівка.

Білогорівка розташована на кордоні Донецької та Луганської областей. Відстань від селища до дороги Лисичанськ-Бахмут приблизно 7 кілометрів. Варто зауважити, що у разі встановлення противником контролю за дорогою Лисичанськ-Бахмут переривається останній шлях прямого сполучення підконтрольної частини Луганської області з Донецькою областю та рештою України.

9 травня вранці в  такі втрати росіян назвали катастрофою.

Варто зазначити, що у разі успіху цього маневру противника, мовиться про переправу і взяття під контроль с. Білогорівка, угрупування ЗСУ в Луганській області опинилося б перед загрозою повного оточення.

Примітно, що цей епізод російсько-української війни наочно засвідчив той факт, що український рух спротиву працює плідно й ефективно, незважаючи на складну ситуацію на окупованих територіях.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.