Інформація західних розвідок про вторгнення РФ, має українське походження

17 лютого 2022, 23:36
Власник сторінки
історик, юрист
0
56
Інформація західних розвідок про вторгнення РФ, має українське походження

Кремль використовує ці три навчання для військово-політичного тиску на Україну і країни колективного Заходу. Водночас, сьогодні немає жодних передумов, які б свідчили про розгортання додаткових сил, формування другого ешелону або передислокацію додаткових сил, а також немає ознак формування контингентів для широкомасштабного вторгнення на територію України з кількох напрямків.

Російська Федерація не готує широкомасштабного вторгнення в Україну з території РФ, а інформаційний "шум" з цього приводу – потужна інформаційно-психологічна спецоперація США і країн Заходу зі стримування агресора. Єдиний напрямок з якого Україні може загрожувати вторгнення – це окуповані райони Донецької та Луганської областей. 

Наразі в Росії та Білорусі неподалік кордонів з Україною, сьогодні відбувається низка військових навчань. У Білорусі це "Союзна рішучість-2022" з контингентом від 20 до 30 тисяч. В акваторії Азовського та Чорного морів – маневри з чисельністю до 30 кораблів ВМС РФ. Крім того, за інформацією американської розвідки, Росія планує провести цього місяця масштабні навчання з використанням ядерної зброї.

При цьому зазначу, що Кремль використовує ці три навчання для військово-політичного тиску на Україну і країни колективного Заходу. Водночас, сьогодні немає жодних передумов, які б свідчили про розгортання додаткових сил, формування другого ешелону або передислокацію додаткових сил, а також немає ознак формування контингентів для широкомасштабного вторгнення на територію України з кількох напрямків.

Інформаційно-психологічна спецоперація

За різними оцінками американської і британської розвідок, чисельність російських військ біля кордонів з Україною, становить від 100 до 174 тисяч. Ці дані є взаємовиключними, коливаються у критичному рівні та не зовсім точні.

24 січня прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон заявив наступне: "Розвідка дуже чітко вказує, що на кордонах України є 60 російських бойових груп , план блискавичної війни, яка може захопити Київ, це те, що можуть побачити всі".

А вже 10 лютого  прем’єр-міністр Британії Борис 



Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.