До квітня 2022 року Помісні Церкви мають визначитись із ставленням до ПЦУ

30 січня 2022, 18:37
Власник сторінки
0
23

.

Коментуючи заяву Вселенського патріарха Варфоломія про освячення мира у квітні 2022 року за участю одинадцяти Помісних церков, включаючи ПЦУ, релігієзнавець професор доктор філософських наук Юрій Чорноморець заявив, що інші Помісні Церкви мають визначитись до цього часу із ставленням до Православної Церкви України. Він зазначив, що патріарх Варфоломій робить багато, щоб це ставлення було позитивним.

 

«Отже, до квітня церкви мають визначитися із ставленням до ПЦУ остаточно. Вселенський патріарх робить багато, щоб це ставлення стало позитивним. Але що робимо ми? Чим саме ми переконали помісні церкви, що саме ПЦУ – дійсно помісна церква для України», – написав Чорноморець у Фейсбуці.

 

Він зазначив, що Помісні Церкви мають дуже багато проявів власного життя, серед яких важливо все – від літургійного життя до богослов’я.

 

«Бачимо добре організоване літургійне життя, добре поставлені окремі прояви соціального служіння, прекрасний піар, відсутність інституційного богослов’я, мінімальний міжхристиянський діалог в Україні та на світовій арені, майже повна відсутність у сучасних богословських діалогах…», – продовжив релігієзнавець

 

За його словами, розкрити прекрасний потенціал Помісної Церкви просто і легко, але цим ніхто не займається, і кожного місяця він дізнається, що черговий прекрасний фахівець йде у світські дизайнери чи світські перекладачі, щоб прогодувати себе і родину.

 

«Все це характерно і для протестантів, і для греко-католиків різною мірою — потенціал церков “зажато”. Але ж не всім потрібне загальне визнання і сопричастя… І тому “без надії сподіваюся”, що Дух повіє де хоче і все радикально зміниться в позитивну сторону в історії України та українського християнства», – підсумував професор Юрій Чорноморець.

 

Нагадаємо, релігієзнавець Чорноморець прокоментував нагородження главою РПЦ Жиріновського, сказавши, що «це бридко». Також він пояснював, що РПЦвУ завжди діє антиканонічно, живучи в своїй окремій «реальності».

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.