Патріарх Варфоломій анонсував чин Мироваріння, запланований на 2022 рік.

06 січня 2022, 17:14
Власник сторінки
0
82

Чому пропагадисти РПЦ почали бити на сполох

У своєму Різдвяному посланні Вселенський патріарх Варфоломій анонсував чин Мироваріння, запланований на 2022 рік. У цьому чині візьмуть участь практично всі Помісні Церкви. Ймовірно, в тому числі, там буде і Православна Церква України.

«З Божої волі під час майбутньої Святої та Великої седмиці ми відслужимо службу освячення Святого Мира в нашому чесному Центрі. Ми вважаємо унікальним божественним даром нашій Мирності сподобитися очолити цей святковий і зворушливий обряд у четвертий раз у нашому скромному Патріаршому служінні. Слава Богу за все!», – йдеться у посланні патріарха Варфоломія, оприлюдненому Ставропігією Вселенського Патріархату в Україні.

Сам чин відбудеться у Константинополі (Стамбулі) у Страсний тиждень, тобто в період найсуворішого посту в році перед Великоднем, який у 2022 році припадає на 25 квітня. Таким чином спільне богослужіння і чин мироваріння будуть звершені у період із 18 по 23 квітня 2022 року.

Як «Духовний Фронт України» вже повідомляв раніше, посилаючись на слова магістра канонічного права Ніколаса Гургенідзе, у 2022 році 11 з 15 помісних церков отримають миро від Вселенського Патріархату. Його приготування відбудеться за участі Православної Церкви України та 10 інших Помісних Церков.

Спільна літургія єпископів ПЦУ та єпископів інших церков означатиме визнання Православної Церкви України всіма іншими Церквами, які братимуть участь у цій спільній Літургії. Це означатиме остаточний провал РПЦ у питанні блокування визнання ПЦУ.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.