Куди йдуть пожертви вірян УПЦ МП

06 січня 2022, 11:29
Власник сторінки
0
43

На які "благі" справи йдуть пожертви вірян УПЦ МП

Ні для кого не секрет, що велика частина пожертв зібраних в храмах УПЦ МП надходять до РПЦ, якою керує Патріарх Кирило. Тож як він розпоряджається цими коштами.

Очільник Російської православної церкви Кирило тримає на рахунках в іноземних банках від 4 до 8 мільярдів доларів. Ця інформація майже не піддається перевірці, бо заощадження патріарх зберігає в швейцарських банках, звідки лише в останні роки частина коштів була переведена в Австрію та Італію (ймовірно, під гарантії Ватикану).

Свій церковний бізнес Кирило розпочав, ще коли очолював Відділ зовнішніх церковних зв'язків РПЦ. Тоді він ввіз до Росії 18 млрд сигарет, які не обкладаються акцизним збором, пишуть "Московські новини". Пізніше з'являлися публікації про участь Кирила в автомобільному, нафтовому, ювелірному та рибному бізнесах.

Постійним фактичним місцем проживання патріарха Кирила є "об'єкт Скит" в Одинцовському районі Московської області, що охороняється Федеральною службою охорони РФ. Кому належить цей об'єкт – точно не відомо, адже держреєстр закритий.

Резиденція патріарха на Чорному морі під Геленджиком у Краснодарському краї, будівництво якої оцінювалося в мільярд доларів, формально належить РПЦ. Проте вільного доступу туди не мають навіть архієреї.

У приватній власності Кирила також перебувають шале під Цюріхом у Швейцарії, подароване йому ще в 1970-ті роки, під час служби у Всесвітній раді церков.

Імовірно, він володіє частками власності низки об'єктів нерухомості в Москві, Московській, Смоленській і Калінінградській областях.

У повному розпорядженні патріарха перебувають понад 20 резиденцій, які формально належать різним централізованим і місцевим релігійним організаціям РПЦ.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.