Несертифікована вакцина під виглядом гумконвою: Росія завезла 400 тис доз Sputni

28 листопада 2021, 17:50
Власник сторінки
історик, юрист
0
16

Росія використовує окуповані території України як сіру зону для власних дослідів і випробування несертифікованої вакцини на жителях.

25 листопада "гуманітарним конвоєм" із Росії доставлено до окупованого Донецька 250 000 доз вакцини від коронавірусу Sputnik Light. Також 25 листопада РФ доставлено вакцину Sputnik Light на підконтрольну "ЛНР" територію. Там анонсували одержання 150 тисяч доз препарату.

Донбас – зона епідеміологічного лиха

Наразі в окупованих частинах Донеччини та Луганщини – критична ситуація з поширенням COVID-19: дві третини лікарень вщерть заповнені ковідними пацієнтами. На цьому тлі країна-агресор використовує окуповані території як зону для тестування несертифікованої вакцини.

Про масштаби розповсюдження коронавірусної інфекції свідчать так звані офіційні цифри статистики самопроголошених міністерств охорони здоров'я.

Якщо станом на 30 липня цього року в окупованих частинах Луганщини було зареєстровано трохи більше ніж 6 тисяч хворих, то станом на 25 жовтня їх уже 17,5 тисячі. Тобто можна стверджувати, що попри так званий гумконвой із Росії, який завіз несертифіковану вакцину Sputnik Light, темпи захворюваності перевищують усі граничні норми і значно перевищує загальносвітовий.

Зараз, за офіційною статистикою самопроголошених "министерств здравоохранения "ЛДНР", рівень смертності серед тих, хто заразився – близько 12%. Тоді як у світі цей показник у середньому 1,7% – 2%.

Нагадаю, у липні зайшов так званий "гумконвой" з російською вакциною Sputnik Light. За ідеєю, рівень смертності мав би знизитися, а він збільшився у кілька разів.

На мій погляд, такий високий рівень смертності насамперед пов'язаний із тим, що росіяни поставили до ОРДЛО не сертифікований препарат.

У полоні фейків

Так звана "офіційна статистика" не відповідає дійсності.

Окупаційною владою подаються викривлені цифри. Під летальними випадками від пневмонії насправді маскуються смерті хворих на COVID- 19. Але мушу зауважити, що й українські ЗМІ не завжди подають правдиву інформацію щодо ситуації з коронавірусом на окупованих територіях.

Звертаю увагу, що нещодавно під стінами російської амбасади відбувся мітинг-перформанс, метою якого було привернення уваги до ситуації з COVID-19 на окупованих територіях Луганської і Донецької областей. За  повідомив, що РФ поставить додаткові обсяги антиковідних вакцин до "ЛДНР". Він також зазначив, що це питання, яке "вимагає уважного до нього ставлення".

В свою чергу, президент України В. Зеленський заявив, що реальна ситуація з епідемією коронавірусної хвороби COVID-19 на окупованій частину Донбасу жахлива, але від допомоги України окупанти відмовилися. Утім, Україна вакцинуватиме мешканців окупованих територій України.

За словами Зеленського, в план вакцинації будуть внесені наші громадяни з тимчасово окупованих територій. "Ми не забуваємо про них, це наші люди, українці. І ми робимо все, щоб вони це відчували", – заявив він.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.