ООН занепокоєна релігійною ситуацію в Україні

17 листопада 2021, 16:08
Власник сторінки
0
78

.

Комітет з прав людини при ООН висловив свою занепокоєність через порушення прав віруючих в Україні. Зокрема, у рішенні Комітету по Україні відзначили наступне: «Комітет стурбований повідомленнями про насильство, залякування та акти вандалізму щодо місць відправлення культу у зв'язку з процесом переходу церков і релігійних громад від Української Православної Церкви до новоствореної Православної церкви України. Комітет також стурбований повідомленнями про бездіяльність поліції у зв'язку з такими інцидентами та відсутністю інформації про розслідування, проведених державою-учасником (стаття 18)».

У зв'язку з цим КПЛ ООН рекомендує державі Україна гарантувати ефективне здійснення свободи релігії та переконань, у тому числі шляхом забезпечення захисту місць відправлення культу насильства, залякування і актів вандалізму, а також забезпечити ретельне і оперативне розслідування всіх випадків насильства та покарання за них.

В РПЦ також прокоментували дане рішення комітету та висловили сподівання, що Константинополь побачить гоніння УПЦ МП в Україні.

Однак, РПЦ дане рішення висвітлює зі сторони насильницького захоплення прихильниками ПЦУ храмів, які перебували в УПЦ і мовчить про факти перешкоджання добровільних переходів до ПЦУ та здійснення пошкодження майна та залякування у зв’язку із переходами.

Слід зазначити, що більшість релігійних конфліктів в Україні виникає через перешкоджання прихильників УПЦ добровільним переходами релігійних громад до ПЦУ, також УПЦ МП використовує не тільки силові механізми перешкоджання, а і юридичні, у деяких випадках, навіть, використовуються державні службовці, які перешкоджають процесу переходу.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.