Московський патріархат як комісар гібридної війни.

12 листопада 2021, 10:46
Власник сторінки
0
83
Московський патріархат як комісар гібридної війни.

РФ через РПЦ і підконтрольній УПЦ МП проводить активні заходи дестабілізації ситуації в Україні.

УПЦ МП продовжує щедро оплачувати роботу антиукраїнських пропагандистів

Про те, що РПЦ через свої структури в Україні спочатку вела підготовку, потім освячувала, заохочувала, обґрунтовувала російську агресію в Україні, написані сотні повідомлень і десятки аналітичних статей.

РПЦ через провайдерів УПЦ МП в нових умовах намагається "розхитати" Україну. Стає все більш очевидним, що Москва від військових дій переходить до дестабілізації і різних форм гібридної війни в Україні. А будь-яка інформаційна війна (як частина гібридної), тим більше, яку розгортає Росія, дотримується своєї стратегії, підкоряється своїй логіці. Під неї створюється своя інфраструктура, мобілізуються ресурси й кошти.

Вершина піраміди - Відділ зовнішніх церковних відносин Російської патріархії.

Цей відділ, названий великим, і в радянські часи, і тепер особливо тісно пов'язаний зі спецслужбами, він займається міжнародними питаннями, був свого роду дипломатичним відомством. Скажімо прямо: дипломатично-розвідувальним. Досвідчені ієрархи розповідають, що в структурах ВЗЦЗ МП працювали і працюють агенти кремлівських спецслужб і їхні офіцери під прикриттям (як світські особи, так і ті, хто отримав посвячення в сан). Відомо, що саме до сфери відповідальності таких агентів належить, наприклад, ситуація в Україні.

Останніми роками відділ реорганізовувався, з нього під розширення функціоналу" робили кілька відділів. І таким чином з'явився напрям, який опікується громадськими організаціями, асоціаціями, братствами.

Але, при цьому, не можна сказати, що "виплоди" РПЦ-ФСБ-шних братств і асоціацій у мирний час були абсолютно неефективними. У тих регіонах, де запитувані концепції триєдиної Русі і "богоспасенної неподільності з Росією" були підтримані і розпіарені Партією регіонів, а тому затребувані масами, лідери політичного православ'я зробили непогану кар'єру, допомагаючи окупувати Україну і підробляючи радниками Стрєлкова.

Можна припустити, що саме "вихованці" цих братств, які стали носіями антиукраїнської ідеології, працюють, зокрема зараз, у "Спілці Православних журналістів" і ведуть антиукраїнські анонімні блоги на ресурсах, контрольованих колишніми регіоналами.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.