Ще одна церква найближчим часом визнає ПЦУ

09 листопада 2021, 09:31
Власник сторінки
0
60

Румунський і Український священники провели спільне богослужіння.

Румунська православна церква зробила ще один крок у визнанні Православної церкви України. Про це свідчить спільне богослужіння єрарха Румунської православної церкви митрополита Триговіштського Нифонта (Міхейце) із єрархом ПЦУ архієпископом Тернопільським і Кременецьким Нестором (Писиком).

Як зазначає видання "Духовний фронт", у православ’ї спільне богослужіння можна проводити лише із тими священниками чи єпископами, які не є розкольниками чи єретиками. Таким чином Румунська православна церква не бачить серйозних канонічних перешкод для визнання Православної церкви України і встановлення з нею євхаристійного єднання.

А в РПЦ дотепер ніяк не можуть змиритися із тим, що в Україні з’явилася своя церква, незалежна від них. Це видно з недавніх статтей на проросійських інформаційних ресурсах, таких як «СПЖ». Так там заявляють, що в Україні триває розкол і всі церкви, які в розколі, мають покаятись і повернутись до них.

А насправді, українці хочуть, щоб РПЦ залишила в спокої Україну і сама покаялась перед усім світом.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.