Cвященники ПЦУ й УГКЦ спільно пройшли вишкіл медичних капеланів

29 жовтня 2021, 16:32
Власник сторінки
0
48

.

Медичні капелани Української греко-католицької церкви та Православної церкви України отримали дипломи про спеціалізований вишкіл, який тривав протягом двох років.

До вишколу долучилося десять священнослужителів, серед яких клірики УГКЦ та ПЦУ з різних областей України. Навчання відбувалося під егідою Патріаршої комісії у справах душпастирства охорони здоров’я УГКЦ. Дипломи капеланів-випускників, окрім підпису очільника комісії, завірили печаткою Львівського медичного коледжу післядипломної освіти, як свідчення того, що під час курсу опанували і дисципліни, яких навчали викладачі коледжу.

Голова Комісії УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я Севастіяна Карвацька зазначила, що курс для медичних капеланів започаткували ще до пандемії COVID-19. І з часом, зважаючи на обставини, актуальність такого вишколу лише зросла.

Цей курс – унікальний, перший в Україні. Після двох років навчання можемо побачити ті зміни, які відбулися у нас, учасниках. За ці два роки ми опанували п’ять блоків. Стали однією командою, друзями. Цей курс нас згуртував. Бо ми пройшли великий психологічний вишкіл. Ці навики є корисними і у нашому повсякденному житті. Гаслом курсу було допомогти кожному, хто потребує, кожному ближньому. Я думаю, що ми з отцями стали ближчими до того, щоби схилитися до ліжка кожного хворого і принести частинку тепла і розради, яких він потребує.

Також, той факт, що дані навчання проводилися спільно УГКЦ з ПЦУ свідчить про те, що дані церкви йдуть на шляху спільної співпраці та у подальшому можливого обєднання, про яке всі говорять.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.