РПЦ мститься Варфоломію за візит до Києва та погрожує походом в Африку

25 жовтня 2021, 14:27
Власник сторінки
0
45

.



Синод Російської православної церкви (РПЦ) на засіданні 24 вересня 2021 року в Москві вирішив позбавити Вселенського патріарха права бути лідером православного світу, а також анонсував відкриття власних парафій в Африці, як помсту за визнання Православної церкви України (ПЦУ) Олександрійським патріархатом.


Синод РПЦ вкотре засудив дії Вселенського патріарха Варфоломія з надання томосу про автокефалію Православній церкві України. Причому формальним приводом став візит Варфоломія до України.


Московською патріархією обрані доволі цікаві формулювання в офіційному документі: «Постановили:... 3.Підкреслити сугубо політичний характер візиту патріарха Варфоломія, що свідчить про його залежність від зовнішніх стосовно Церкви сил».


Така принципова і пафосна аполітична риторика з боку Московського патріарха Кирила, візити якого протягом 2010–2013 років мали куди більше політичне підґрунтя, аніж візит Варфоломія.

У тексті рішення Синоду РПЦ декілька разів лунають звинувачення на адресу української влади, яка сприяла проведенню Об’єднавчого собору та візиту патріарха Варфоломія до Києва. І це звинувачення з боку церкви, яка подолала власний розкол виключно внаслідок прямого втручання Володимира Путіна. Церкви, яка відновила свою діяльність виключно після дозволу Йосипа Сталіна. Та церкви, яка відмовилась від інституту патріаршества виключно через наказ Петра Першого.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.