Як у «Нафтогазі» і «Енергоатомі» співають «батько наш бандера, Україна мати»

22 жовтня 2021, 10:00
Власник сторінки
член Наблюдательного совета Института энергетических стратегий
0
135
Як у «Нафтогазі» і «Енергоатомі» співають «батько наш бандера, Україна мати»

Меморандуми, меморандуми, одні порожні меморандуми. «Нафтогаз» знову обіцяє наростити видобуток газу, «скажено» бурити все, що рухається.

Як у «Нафтогазі» і «Енергатомі» співають «батько наш бандера, Україна мати»

Меморандуми, меморандуми, одні порожні меморандуми. «Нафтогаз» знову обіцяє наростити видобуток газу, «скажено» бурити все, що рухається і, звичайно ж, розвивати скомпрометовану нинішніми подіями у ЄС відновлювальну енергетику. І навіть буде «закривати в баночки» вуглекислий газ. О, як! «Енергоатом» не відстає і буде виробляти водень, який буде у раз 10 дорожче, але «то таке». Напевно вже знайшли 30 млрд. дол на АЕС, а тому перейшли до водню. Хоча тверезості в «Енергоатому» на пару грам більше, ніж у «Нафтогазу»», бо хоча би визнають факт необхідності імпорту електроенергії із Білорусії і Росії.

https://youtu.be/uiMyQZIrzWY

От подивимось на результат плідної «ковокінгу» керівників енергетичного сектору України. Ось заголовки новин:

  • "Нафтогаз" планує співпрацювати з Dragon Oil, SOCAR AQS, H & P і 3 Seas Energy при видобутку вуглеводнів

Де у цих компаній візьмуться гроші на освоєння шельфу?

  • За 10 років Нафтогаз має намір наростити видобуток майже вдвічі – Вітренко

Наша пісня гарна нова починаймо її знову. Я би на місці Вітренко вже би сказав, що збільшимо у п’ять разів! Ну а що? Гулять так гулять. Хто там перевірить чи буде перевіряти потім? Коболев он спокійно живе собі і ніхто не перевіряє програму видобутку 20/20, де зарили хороших 60 млрд. грн.

  • Перша свердловина на офшорі буде пробурена не раніше ніж через 5 років

О, це просто фантастичний фільм! Хорор і детектив в одному флаконі! Хто піде на той офшор у Чорному морі? Тому набираємось терпіння і чекаємо появи нової програми «велике дрільницьтво» (drilling - буріння). Ну так відразу на мільярдів 100 як мінімум. На 50 свердловин якраз вистачить.

  • Глава "Нафтогазу" Юрій Вітренко розповів про наміри зайнятися вловлюванням вуглекислого газу

Я бачу, що Вітренко мітить на крісло Білла Гейтса як одного із рушіїв боротьби із кліматичними змінами. Далеко піде наш Юрій Юрійович. Але починає з маленького – буде «ловити у баночку» вуглекислий газ. Але погодьтеся: так красиво бюджет України і державні компанії іще ніхто не «розводив»!

  • Енергоатом» планує запустити пілотний проєкт з виробництва водню

Це неповна ідея «Енергоатому». Потрібно перевести усі блоки АЕС в Україні на використання дешевого і майже безкоштовного водню. Ну вони там скромні, не хочуть розповідати про свої геніальні винаходи. Ех, заживемо тоді! Будемо експортувати водень у ЄС. А в Росію не будемо. Щоб знали як тяжко жити без українського водню!

  • Україна планує до 2024 року почати експорт «зеленого» водню до ЄС – Кулеба

Пора, пора Кулебу на роботу брати в «Енергоатом»! Висновок один: або вони всі там щось одне вживають, або всі разом до одного лікаря ходять.

Усім критикам грандіозних планів можна лишень сказати:ну а шо такоє? Йшли роки і лише одне не змінювалось в Україні – бажання заробити на порожніх обіцянках.

Я так бачу, що найуспішніший проект, який можуть реалізувати у «Нафтогазі» і «Енергоатомі» - це зібратися усім керівним складом разом і заспівати придуману пісню «батько наш бандера, Україна мати». І Кулеба як дирижер! Оце буде результат! Від такого 100 свердловин самі пробуряться на Чорному морі і 5 блоків АЕС самі побудується.

У цьому всьому бедламі цікавить думка президента Зеленського. Іменем якого прикривається усі герої сенсаційних новин і грандіозних планів. Поки що президент свою думку не задекларував.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Нафтогаз,Витренко,Энергоатом,Владимир Зеленский
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.