Громади Київщини можуть залишитись без бюджету розвитку!!!

20 жовтня 2021, 10:17
Власник сторінки
0
16
Громади Київщини  можуть залишитись без бюджету розвитку!!!
бюджет

Уряд подав до Верховної Ради законопроект, який дозволяє Міністерству фінансів і місцевим державним адміністраціям зупиняти виконання бюджетів територіальних громад, а також ліквідує бюджети розвитку. Ліквідація місцевих бюджетів розвитку заплановано на 2023 рік. Проектом закону №6062 передбачається перенесення джерел фінансування доходів бюджету розвитку в загальний фонд. Таким чином, доходи розвитку будуть спрямовані на поточні витрати - фонд заробітної плати, утримання та ін.

Аналітики Асоціація міст України  проаналізували які ще загрози виникають для ОМС в разі прийняття Законопроєкту №6062:

-     Законопроєкт дозволяє забирати у місцевих бюджетів невикористані залишки освітньої державної субвенції, що заборонить місцевим властям використовувати можливість накопичення цих грошей.

-         Законопроектом пропонується направляти до держбюджету 70% доходів від викупу комунальної землі.

-     Виникають загрози погашення середньострокових позик за рахунок коштів місцевих бюджетів (зміни до п.21 Прикінцевих та перехідні положень).

-         Загроза ускладнення процедур проведення внутрішнього аудиту (зміни до ст.26).

Громади залишаться сам на сам зі своїми проблемами та додатковим навантаженням в частині фінансування делегованих повноважень (зокрема, у сфері освіти, охорони здоров’я та соціального захисту).
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: бюджет,децентралізація
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.